
Hartige bladerdeegtaart met paddestoelen
Voor een hartige bladerdeegtaart zijn wij altijd wel te porren. In de zomer eten we hem graag met courgette of tomaten, maar in de herfst en winter is deze bladerdeegtaart met paddenstoelen onze favoriet. Bijna iedere groente kan je wel verwerken in een plaattaart, dat is het leuke van bladerdeeg, het is super veelzijdig.
Vers bladerdeeg
We hebben dan ook altijd een rol vers bladerdeeg in de koelkast liggen. Lekker voor de good old kaasstengels, maar je maakt er ook in een handomdraai een lekkere maaltijd mee. De bodem smeren we in met een mengsel van crème fraîche en kaas. Lekker romig en hartig! En daar bovenop gaan heerlijke gebakken paddenstoelen. Simpel, maar lekker!



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 1 rol vers bladerdeeg
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 450 gr gemengde paddenstoelen
- 200 gr geraspte kaas
- 125 gr crème fraîche
- 25 gr boter
- 2 takjes tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) of 180 graden (hetelucht).
Meng de crème fraîche met de helft van de geraspte kaas. Je kunt hiervoor belegen kaas nemen of een mix maken (bijvoorbeeld Parmezaanse kaas en Emmentaler of Taleggio). Pers de teentjes knoflook er bovenuit en breng verder op smaak met versgemalen peper.
Hak de paddestoelen, wanneer nodig, grof. Bak ze in een koekenpan met wat boter en 1 el olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan, en laat ze goed uitlekken op wat keukenpapier. Zet even apart.
Snijd de uien in ringen. Bak de uiringen in de koekenpan mooi bruin. Voeg eventueel nog wat boter en olijfolie toe.
Haal het deeg uit de verpakking, prik gaatjes in het midden.We hebben twee vierkanten gemaakt. Je kunt ook 1 grote maken. Bestrijk het midden van het deeg met de crème fraîche en het kaasmengsel. Laat de randen vrij. Leg de paddestoelen er op. Verdeel de uiringen er over en strooi het restant kaas er over. Leg wat takjes verse tijm op de taart.
Bak de bladerdeegtaart in 25 – 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan