Gefrituurde uienringen
Gefrituurde uienringen, zie je in Nederland niet zo vaak, maar in Australië en Amerika zijn ze razend populair. Ze worden bijvoorbeeld geserveerd bij een hamburger zoals wij frites bestellen. Maar ze doen het dus ook goed bij de borrel. De uienringen hebben een lekker knapperig laagje. Je haalt ze door de bloem en daarna door een beslag. Daarna zorgt de olie dat het beslag lekker knapperig wordt en de ui van binnen gaar. Door het beslag kun je allerlei smaakjes mixen, zoals specerijen of kruiden. In dit recept voegen wetijm toe. Een snack zonder sausje gaat natuurlijk niet. Daarom een heel snel sausje gemaakt van Griekse yoghurt, ketchup, Parmezaanse kaas en pimenton (gerookte paprikapoeder) wat een super lekkere rokerige smaak aan het sausje geeft. Yum!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr uien (ca 4 st.)
- 500 ml karnemelk
- 250 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 3 takjes tijm
- 1 tl peper
- 1,5 tl zout
- Zonnebloemolie
Sausje
- 125 gr Griekse yoghurt
- 50 gr geraspte Parmezaan
- 4 el ketchup
- 3 takjes peterselie
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- Zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak eerst de saus. Doe de Griekse yoghurt, Parmezaanse kaas, ketchup en gerookte paprika poeder in een mengkom. Meng goed door elkaar. Hak de peterselie fijn en meng er doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Snijd de uien in ringen van ongeveer 1cm dik. Haal de ringen los van elkaar. Doe 100 gram bloem in een kom en haal de ringen door de kom.
Doe de bakpoeder, zeezout, peper en tijmblaadjes in een mengkom. Voeg 150 gram bloem toe en meng alle droge delen door elkaar. Voeg beetje bij beetje de karnemelk toe zodat er geen klontjes ontstaan.
Vul een grote pan met olie, of gebruik de frituurpan. Verwarm, wanneer je geen frituurpan gebruikt, de olie op middelhoog vuur tot 180 graden. (de frituurpan verwarm je ook tot 180 graden). Wanneer je een stukje brood er in laat vallen en hij begint gelijk te dansen in de olie dan is de olie heet genoeg.
Werk in kleinere hoeveelheden. Zet een bord met daarop een stukje keukenpapier klaar waar je de gefrituurde uiringen op kunt laten uitlekken. Haal de ui door het beslag, laat wat uitlekken en leg dan rustig in de olie. Kook een stuk of 6 uiringen per keer. Kook 2-3 minuten in de olie tot dat ze goudbruin zijn (keer ze ook om) en haal uit de pan en laat uitlekken op het bord. Frituur zo alle uiringen.
Serveer de gefrituurde uienringen met de saus.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in