Garam Masala met Kip
Garam Masala, lekker gecombineerd met kip! Dit is weer een leuk recept waarbij je alles in 1 pan maakt. Met in garam masalakruiden gemarineerde kip, quinoa en romige kokosmelk. Je mengt specerijen met wat olie en laat daar stukjes kip in marineren. Zelf vinden wij het een hele handige manier om kip op smaak te brengen. Naast de kip en quinoa zijn ook linzen aan het recept toegevoegd. Zo wordt het echt een heel fijne volledige maaltijd. Wil je extra knapperigheid? Daarvoor bestrooien wij de kip in garam masala specerijden met grof kokosschaafsel.
Masalakruiden
Maar voor dit recept maken we dus garam masala kip. Het is een superlekker specerijenmengsel wat je meestal kant en klaar in de winkel koopt. En verder gaan alle ingrediënten voor dit recept in 1 pan! Lekker makkelijk dus.
Meer uit de Midden-Oosterse keuken proberen? Bekijk ze hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gr quinoa
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 blikje tomatenblokjes (van 400 gram)
- 4 takjes verse koriander
- 1 blik linzen (van 400 gram)
- 300 gr kippendijenfilets
- 200 ml kokosmelk
- 30 gr kokosschaafsel
- 1 el garam masala
- peper en zout
- 4 el zonnebloemolie
- Erbij: naanbrood
- Griekse yoghurt
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe het kokosschaafsel in een droge pan en rooster ze totdat het een kleurtje heeft gekregen. Haal het uit de pan en leg apart.
Maak een marinade van de garam masala en 2 eetlepels zonnebloemolie. Bestrooi de kippendijenfilets met zout en peper. Snijd in stukjes van ongeveer 2 centimeter en haal ze daarna door het garam masala marinade. Leg de stukjes op een bord en zet ze even apart.
Snijd de ui en knoflook fijn. Haal de steeltjes van de koriander en snijd die ook fijn. Doe olie in een pan met een dikke bodem, zet op laag vuur en voeg de ui, knoflook en de fijngehakte steeltjes koriander toe. Bak 4-5 minuten totdat de ui zacht is.
Leg de kip stukjes in de pan en bak op middelhoog vuur mooi bruin. Giet de tomatenblokjes, kokosmelk en linzen erbij en schep even goed door elkaar. Laat nu 15 minuten op laag vuur sudderen. Voeg de quinoa toe en laat nog eens 15 minuten sudderen. Breng op smaak met zout. Leg de deksel op de pan en laat 5 minuten staan.
Hak de koriander blaadjes grof en garneer de garam masala kip met de kruiden en het geroosterde kokosschaafsel. Lekker met naanbrood en een paar eetlepels Griekse yoghurt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in