cobbler frambozen

Cobbler met frambozen en granaatappelpitjes

Dit is echt een te lekker toetje! Perfect voor een gezellig etentje. En voor wanneer je (nog) niet zo goed in bakken bent een ideaal recept. Het is namelijk heel gemakkelijk te maken. Een cobbler is een Amerikaans toetje, het is eigenlijk warm fruit met een deegdeksel. Het heeft dus geen bodem. Kan daar alvast niets mee misgaan! Echt de schoonheidsprijs verdient de cobbler niet, geen mooi rasterwerkje, toefjes slagroom of vers fruit. Het is gewoon wat het is, warm fruit en een deksel van deeg! En wanneer je zin hebt kun je er een bolletje ijs, slagroom of crème fraîche op serveren (zou ik zeker doen)

De cobbler maak je in een ovenschaal. Ook de afmeting van de ovenschaal luistert niet zo nauw. Als je maar een flinke laag fruit kunt maken en een flinke deegdeksel er op. Voor het fruit gebruik je gewoon diepvriesfruit. In dit recept frambozen. Maar je kunt natuurlijk ook bramen, bosbessen of welk fruit je dan ook wilt proberen gebruiken. Je laat de frambozen eerst wel ontdooien. Daarna schep je wat suiker door de frambozen en wat granaatappelpitjes. Je maakt het beslag voor op het fruit. En schept het er gewoon op. Dan zet je de cobbler voor ongeveer 40-50 minuutjes in de oven.

Zie je gemakkelijker kan bijna niet. Warm is de cobbler het lekkerste! Zelf maak ik hem binnenkort nog een keertje met peer! Lijkt me ook heerlijk en in plaats van koud op te eten (want hij moest natuurlijk eerst op de foto) eet ik hem dan ook lekker warm! Nog een leuk idee, je kunt ook eenpersoons cobblers maken! Zo gedaan, ieder zijn eigen bakje en dan een bolletje ijs er op!

cobbler frambozen

cobbler frambozen

Ingrediënten (voor 4 personen)
200 gr boter
160 ml karnemelk
300 gr zelfrijzend bakmeel
110 + 3 el witte basterdsuiker
4 el granaatappelpitjes
500 gr frambozen (diepvries)
50 gr amandelschaafsel
1 tl vanille-extract

Erbij: eventueel slagroom, vanille-ijs of crème fraîche

Materiaal
Ovenschaal, ca 20x20cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch) / 160 graden (hetelucht). Laat de frambozen ontdooien.

Doe het bakmeel, boter (in blokjes) en suiker (110 gram) in een keukenmachine (of mixer) en mix tot dat er kruimels ontstaan. Voeg beetje voor beetje de karnemelk toe. Mix opnieuw totdat het beslag mooi samenkomt. Voeg het vanille extract toe en meng kort.

Doe de frambozen en 3 eetlepels granaatappelpitjes in een kom en schep voorzichtig de resterende 3 eetlepels suiker er doorheen.
Schep het fruit in een ovenschaal. Schep het beslag over het fruit. Bak 40-50 minuten tot dat de bovenkant mooi goudbruin is.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot dat het mooi licht bruin kleurt. Garneer de cobbler met het amandelschaafsel, granaatappelpitjes en met bijvoorbeeld slagroom, vanille-ijs of zoals op de foto een flinke schep crème fraîche.

cobbler frambozen

cobbler frambozen

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Kerst Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in