Avocado tzatziki
Dit is een lekkere avocado dip. We hebben de traditionele tzatziki even kennis laten maken met avocado en dat pakte heel goed uit. Je hebt maar vijf ingredienten nodig voor dit recept van avocado tzatziki. En het is ook erg makkelijk om te maken. Je hebt geen gekke keukenmachines of apparaten nodig. In plaats van dille voegen we peterselie toe. En we doen er een halve avocado bij voor het romige effect. Een originele tzatziki is altijd heel erg fris van smaak, deze avocado tzatziki heeft een wat vollere, minder zurige smaak. Heerlijk is het! Lekker voor bij de borrel, met wat flatbread of pitabrood.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 portie
- 0,5 komkommer
- 0,5 avocado
- 50 gr Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 6 takjes peterselie (fijngehakt)
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer. Rasp de komkommer en laat dit goed uitlekken.
Prak de avocado fijn, rasp de knoflook en meng dit door de yoghurt. Voeg peper, zout en peterselie toe en meng het door elkaar. Roer de uitgelekte komkommer door het yoghurtmengsel.
Garneer de avocado dip met wat peterselie en een scheutje olijfolie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.