Menu
aardappelsalade-met-muntdressing-9.jpg

Aardappelsalade met erwtjes en muntdressing

Stiekem eet ik best vaak die goedkope aardappelsalade. Yes, zo uit een bak. Vind ik lekker! Maar nog lekkerder is om het zelf te maken. En ook helemaal niet ingewikkeld. Ik weet nog dat mijn oma vroeger altijd een hele lekkere huzarensalade maakte van een restje gekookte aardappelen. Die was heerlijk. Deze is anders, iets meer fancy dan zo’n geprakte versie. En de erwtjes en de muntdressing maken het helemaal af. Deze aardappelsalade zal niet misstaan tijdens een etentje met vrienden of tijdens een gezellige barbecue.

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Over munt gesproken, mijn kruidentuin doet het niet zo goed dit jaar. Ik denk dat het te droog is geweest. Goh? Ik geef wel elke dag water, maar mijn plantjes hebben er gewoon geen zin in. Het blijft allemaal klein. En hoewel munt echt een woekerplant kan zijn, moet ik het nu doen met slechts een paar takjes. Zo jammer! Ik was ook van plan om nog salie te poten, maar dat is er helemaal niet van gekomen. Volgend jaar maar even beter mijn best doen. Hebben jullie wel succes met de kruiden dit jaar?

Om de dressing wat lichter te maken, voeg ik wat yoghurt toe. Dat geeft samen met de munt een hele frisse smaak aan deze aardappelsalade. Het recept is voldoende voor 4 personen als bijgerecht. Grill er een lekker kippetje bij of bak een stukje vis en je hebt een prima maaltje. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

aardappelsalade met muntdressing
aardappelsalade met muntdressing

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr krieltjes
100 gr erwtjes
85 gr veldsla
10 st. radijs
Handje verse munt
Handje verse peterselie

Muntdressing
1,5 el mayonaise
1,5 el Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
Takje verse munt
Peper en zout

Zo maak je het
Halveer de krielen en kook ze gaar in water met zout. Kook de erwtjes de laatste 3 minuten mee. Giet af en zet apart.

Meng voor de muntdressing alle ingrediënten door elkaar. Hak de knoflook fijn en snijd de muntblaadjes in dunne reepjes. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng dit door de krielen.

Snijd de radijsjes in plakjes en voeg deze bij de aardappelsalade.

Meng de veldlsa er doorheen.

Garneer de aardappelsalade met de verse groene kruiden.

Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast.

aardappelsalade met muntdressing aardappelsalade met muntdressing

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

 

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan