Aardappelsalade met muntdressing
Zin in een lekkere frisse aardappelsalade? Deze met erwtjes en muntdressing zal niet misstaan tijdens een etentje met vrienden of tijdens een gezellige barbecue. Om de dressing wat lichter te maken, voeg ik wat yoghurt toe. Dat geeft samen met de munt een frisse smaak. Lekker als bijgerecht voor bij de BBQ.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr krieltjes
- 100 gr erwten
- 80 gr veldsla
- 10 st. radijs
- 3 takjes munt
- 6 takjes verse peterselie
Muntdressing
- 1,5 el mayonaise
- 1,5 el yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 takje verse munt
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Halveer de krielen en kook ze gaar in water met zout. Kook de erwtjes de laatste 3 minuten mee. Giet af en zet apart.
Meng voor de muntdressing alle ingrediënten door elkaar. Hak de knoflook fijn en snijd de muntblaadjes in dunne reepjes. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng dit door de krielen.
Snijd de radijsjes in plakjes en voeg deze bij de aardappelsalade. Meng de veldlsa er doorheen.
Garneer de aardappelsalade met de verse groene kruiden. Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.