
Aardappelsalade met muntdressing
Stiekem ben ik dol op van die goedkope aardappelsalade. Yes, zo uit een bak. Vind ik lekker! Maar nog lekkerder is om het zelf te maken. En ook helemaal niet ingewikkeld. Ik weet nog dat mijn oma vroeger altijd een hele lekkere huzarensalade maakte van een restje gekookte aardappelen. Die was heerlijk. Deze is anders, iets meer fancy dan zo’n geprakte versie. En de erwtjes en de muntdressing maken het helemaal af. Deze aardappelsalade zal niet misstaan tijdens een etentje met vrienden of tijdens een gezellige barbecue. Om de dressing wat lichter te maken, voeg ik wat yoghurt toe. Dat geeft samen met de munt een frisse smaak. Lekker als bijgerecht voor bij de BBQ. Bekijk hier nog meer lekkere salade recepten.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 500 gr krieltjes
- 100 gr erwten
- 80 gr veldsla
- 10 st. radijs
- 3 takjes munt
- 6 takjes verse peterselie
Muntdressing
- 1,5 el mayonaise
- 1,5 el yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 takje verse munt
- Peper en zout
Zo maak je het
Halveer de krielen en kook ze gaar in water met zout. Kook de erwtjes de laatste 3 minuten mee. Giet af en zet apart.
Meng voor de muntdressing alle ingrediënten door elkaar. Hak de knoflook fijn en snijd de muntblaadjes in dunne reepjes. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng dit door de krielen.
Snijd de radijsjes in plakjes en voeg deze bij de aardappelsalade. Meng de veldlsa er doorheen.
Garneer de aardappelsalade met de verse groene kruiden. Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan