
Ravioli met spinazie roomsaus
Deze ravioli met spinazie roomsaus is supersnel klaar. De ravioli koop je kant-en-klaar maar de saus maak je razendsnel zelf door spinazie in een koekenpan te laten slinken en daar heerlijk romige mascarpone doorheen te roeren. Zo’n zak spinazie lijkt altijd heel wat, maar wanneer het geslonken is houd je er nooit zoveel over, gebruik dus inderdaad voor 4 personen 800 gram spinazieblaadjes. Dat past niet allemaal in 1 keer in een pan. Bak de spinazie gewoon in delen, blijf goed omscheppen en meng tot slot alles door elkaar. Laat de spinazie niet te lang koken. Wij krijgen direct visioenen van bittere spinazie uit onze kindertijd!, maar wanneer je spinazie zo kort mogelijk roerbakt ben je niet alleen snel klaar het is ook nog eens lekkerder. Ben je wel in voor een 2.0 tip? Maak er eens zelfgemaakte pesto bij! Voor een vegan variant koop je ravioli met paddestoelen en voeg je haverroom toe in plaats van mascarpone.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr vegetarische ravioli (bijvoorbeeld 5 formaggio)
- 800 gr spinazie
- 2 uien
- 4 el mascarpone
- 30 gr walnoten
- 2 takjes basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Parmezaanse kaas
Zo maak je het
Hak de uien fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2-3 minuten aam. Doe de spinazie in de pan en laat al omscheppend de spinazie slinken. Schep de mascarpone door de spinazie en breng op smaak met zout en peper, voor een mooie gladde saus pureer je alles in een hoge maatbeker met een staafmixer.
Kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Schep de spinaziesaus op de borden, verdeel de ravioli er over en garneer met de walnoten en blaadjes basilicum. Rasp lekker veel Parmezaanse kaas over de ravioli met spinazie.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan