Ravioli met ricotta
Ravioli met ricotta en tuinerwten is een heerlijk en makkelijk gerecht voor een gezellige avond. Deze zelfgemaakte pasta is gevuld met een romige mix van ricotta, tuinerwten en citroenrasp. Perfect om indruk te maken, maar zonder al te veel gedoe. En als je toch wat minder zeker bent in de keuken – of weinig tijd hebt – kun je de ravioli ook altijd nog bij een Italiaanse delicatessenwinkel kopen.
Tips voor deze ravioli met ricotta
Gebruik een pastamachine om je deeg uit te rollen tot een dun vel. Vul deze met de ricottamix en gebruik een raviolistempel om mooie, gelijkmatige ravioli te maken. Let op: zorg dat je werkblad goed bestoven is met bloem om plakken te voorkomen.
Variatietip: voeg voor extra smaak wat gehakte gewokte spinazie (die eerst goed is uitgelekt) of geroosterde pijnboompitten aan de vulling toe.
Deze ravioli met ricotta is heerlijk op zichzelf met de saus, maar ook lekker met een frisse groene salade of geroosterde groenten.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr pastabloem (type 00)
- 3 eieren
- 250 gr ricotta
- 60 gr roomboter
- 300 gr tuinerwten (diepvries)
- Rasp van 1 citroen
- 0,5 tl nootmuskaat
- 5 gr verse munt
- Peper en zout
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Laat de tuinerwten ontdooien in kokend heet water. Doe de ricotta, 250 gram van de tuinerwten, citroenrasp, nootmuskaat en wat peper en zout in een kom en gebruik een pureestamper om de erwten een beetje te prakken en er een gladde, groene vulling van te maken. Zet in de koeling tot gebruik.
Maak een kuiltje in de bloem en giet daar de eieren in. Kneed 10 à 15 minuten met de hand, tot zich een soepel deeg vormt. Is het deeg te droog, voeg dan een klein scheutje water toe. Kneed tot een bal en dek losjes af met een schone theedoek. Laat een halfuurtje rusten.
Verdeel het deeg nu in 4 gelijke stukken en rek elk stuk uit tot een lapje. Zet de pastamachine op de breedste stand en verdeel het deeg tussen de rollers. Draai het er voorzichtig doorheen en herhaal dit een paar keer op dezelfde stand. Zet de machine vervolgens een standje lager en rol de lap nogmaals door de machine. Doe dit tot je mooie, dunne vellen hebt.
Bestuif je werkblad met bloem en leg daar de vellen op. Leg op twee van de vier vellen hoopjes van de vulling. Hou ongeveer een theelepel aan, maar kijk ook naar de grootte van je raviolistempel om te bepalen hoeveel vulling je moet doseren. Leg de overige deeglappen boven op de vulling en gebruik je raviolistempel om er mooie ravioli uit te steken.
Breng water aan de kook en kook de ravioli tot ze boven komen drijven (zo’n 3 minuten). Giet af.
Laat de boter smelten in een steelpannetje en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de ravioli over borden en lepel er wat van de botersaus op. Maak de ravioli met ricotta af met de rest van de tuinerwten, met wat blaadjes verse munt en wat extra citroenrasp.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in