Ravioli met ricotta

Ravioli met ricotta

Ravioli met ricotta en tuinerwten is een heerlijk en makkelijk gerecht voor een gezellige avond. Deze zelfgemaakte pasta is gevuld met een romige mix van ricotta, tuinerwten en citroenrasp. Perfect om indruk te maken, maar zonder al te veel gedoe. En als je toch wat minder zeker bent in de keuken – of weinig tijd hebt – kun je de ravioli ook altijd nog bij een Italiaanse delicatessenwinkel kopen.

Tips voor deze ravioli met ricotta

Gebruik een pastamachine om je deeg uit te rollen tot een dun vel. Vul deze met de ricottamix en gebruik een raviolistempel om mooie, gelijkmatige ravioli te maken. Let op: zorg dat je werkblad goed bestoven is met bloem om plakken te voorkomen.

Variatietip: voeg voor extra smaak wat gehakte gewokte spinazie (die eerst goed is uitgelekt) of geroosterde pijnboompitten aan de vulling toe.

Deze ravioli met ricotta is heerlijk op zichzelf met de saus, maar ook lekker met een frisse groene salade of geroosterde groenten.

Ravioli met ricotta
Ravioli recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr pastabloem (type 00)
  • 3 eieren
  • 250 gr ricotta
  • 60 gr roomboter
  • 300 gr tuinerwten (diepvries)
  • Rasp van 1 citroen
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 5 gr verse munt
  • Peper en zout

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Laat de tuinerwten ontdooien in kokend heet water. Doe de ricotta, 250 gram van de tuinerwten, citroenrasp, nootmuskaat en wat peper en zout in een kom en gebruik een pureestamper om de erwten een beetje te prakken en er een gladde, groene vulling van te maken. Zet in de koeling tot gebruik.

  2. Maak een kuiltje in de bloem en giet daar de eieren in. Kneed 10 à 15 minuten met de hand, tot zich een soepel deeg vormt. Is het deeg te droog, voeg dan een klein scheutje water toe. Kneed tot een bal en dek losjes af met een schone theedoek. Laat een halfuurtje rusten.

  3. Verdeel het deeg nu in 4 gelijke stukken en rek elk stuk uit tot een lapje. Zet de pastamachine op de breedste stand en verdeel het deeg tussen de rollers. Draai het er voorzichtig doorheen en herhaal dit een paar keer op dezelfde stand. Zet de machine vervolgens een standje lager en rol de lap nogmaals door de machine. Doe dit tot je mooie, dunne vellen hebt.

  4. Bestuif je werkblad met bloem en leg daar de vellen op. Leg op twee van de vier vellen hoopjes van de vulling. Hou ongeveer een theelepel aan, maar kijk ook naar de grootte van je raviolistempel om te bepalen hoeveel vulling je moet doseren. Leg de overige deeglappen boven op de vulling en gebruik je raviolistempel om er mooie ravioli uit te steken.

  5. Breng water aan de kook en kook de ravioli tot ze boven komen drijven (zo’n 3 minuten). Giet af.

  6. Laat de boter smelten in een steelpannetje en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de ravioli over borden en lepel er wat van de botersaus op. Maak de ravioli met ricotta af met de rest van de tuinerwten, met wat blaadjes verse munt en wat extra citroenrasp.

Ravioli met ricotta
Ravioli met ricotta

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in