Rauw kost salade

Rauwkost salade

Extra groente toevoegen aan je maaltijd? Maak dan rauwkost. Deze salade maak je supersnel klaar en is lekker met van alles zoals; pizza, pitabroodjes, AVG-tje (aardappels, vlees, groente) of wraps. Ook lekker als lunch of op je boterham met kaas. We delen 2 varianten met je, een roze en een groene rauwkost salade. Maak in 1 keer een grotere hoeveelheid maken zodat je voor een paar dagen salade hebt. Je kunt de rauwkost ongeveer 2-3 dagen in een afgesloten luchtdichte doos in de koelkast bewaren. Bij beide salades maken we een lekkere dressing van yoghurt en wat kruiden waardoor de salades lekker fris en low-cal blijven. Heb je een keer geen zin om te koken? Voeg dan gerookte kip toe en verkruimel er wat feta over en serveer met knapperig platbrood. Prima maaltijd!
Rauwkost salade Gezonde recepten
Rauwkost
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten groene rauw kost salade voor 4 personen

  • 100 gr witte kool
  • 0,5 komkommer
  • 0,5 groene paprika
  • 0,5 gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje kiemgroenten
  • 4 el yoghurt
  • 3 takjes dille
  • 7 gr bieslook
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout

Ingrediënten roze rauw kost salade voor 4 personen

  • 100 gr rode kool
  • 100 gr witte kool
  • 50 gr julienne bietjes
  • 50 gr julienne wortel
  • 1 handje kiemgroenten
  • 6 radijsjes
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el yoghurt
  • 4 takjes dille
  • 0,25 tl sumak
  • Peper en zout

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd voor de groene rauwkost salade de komkommer over de lengte door de helft, hak in stukjes. Haal de zaadjes uit de paprika’s en snijd in reepjes. Hak de witte kool in zo fijn mogelijke reepjes, dit gaat het makkelijkste met een mandoline. Hussel alle groenten door elkaar.

  2. Maak de dressing voor de groene rauwkost salade door de bieslook en dille fijn te hakken. Meng vervolgens de yoghurt, gehakte kruiden, paprikapoeder en peper en zout door elkaar in een kommetje. Pers de teentjes knoflook er boven uit en schenk over de groene rauw kost salade. Garneer met de kiemgroenten.

  3. Snijd voor de roze rauwkost salade de rode en witte kool in fijne reepjes. Haal de schil van de rode ui, hak doormidden en snijd in dunne halve plakjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng alle groenten door elkaar. Voeg de julienne wortel en biet toe.

  4. Maak de dressing. Hak de dille fijn. Meng in een kommetje de yoghurt, gehakte dille, sumak en peper en zout door elkaar. Pers de teentjes knoflook er boven uit en schenk over de roze rauwkost salade. Garneer met de kiemgroenten.

Rauw kost salade
Rauw kost salade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in