Ramen

Ramen met kip en rode curry

Ramen! Wij zijn dol op dit Japanse soeprecept. Overgewaaid uit het verre Azië, maar nu overal te koop. Een ander woord voor Ramen is noedelsoep. Dit soepje is dus lekker vullend. Bij deze maaltijdsoep eten we dus ook geen brood. Er zitten inmiddels al noodles in. Deze noedelsoep is lekker pittig omdat we rode currypasta hebben toegevoegd. Verder voegen we pulled chicken toe en shiitake paddestoelen. Aan de topping kun je nog van alles extra toevoegen zoals plakjes komkommer, blokjes rauwe courgette, rode paprika reepjes, tauge, noten etc. Maar ik heb het wat eenvoudiger gehouden met wat verse koriander en bosuitjes.

 

 

rode curry ramen
Ramen
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr ramen (noedels)
  • 300 gr kipfilets
  • 150 gr shiitakes
  • 400 ml kokosmelk (uit blik)
  • 400 ml kippenbouillon
  • 3 tenen knoflook
  • 4 el Thaise rode currypasta
  • 5 el pindakaas
  • 5 el sojasaus

Topping

  • 6 takjes Koriander (verse)
  • 4 bosuitjes
  • 2 limoenen
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Vul een pan met water. Breng aan de kook en doe de kipfilets er in en pocheer ze in 7 minuten gaar. Haal de kipfilets uit de pan en laat ze afkoelen. Trek de kipfilets daarna in reepjes uitelkaar, bijvoorbeeld met 2 vorken. 

  2. Kook de ramen zoals aangegeven staat op de verpakking.

  3. Snijd de shiitakes in plakken en de bosui in dunne ringetjes. Hak de koriander grof. 

  4. Snijd de knoflook fijn. Bak in een pan tot dat het gaat geuren. Voeg de rode curry pasta toe en schep 1 minuut om. Voeg de pindakaas en sojasaus toe en schep opnieuw goed om. Roer de kokosmelk en bouillon door het rode curry mengsel tot dat er een gladde soep ontstaat. Voeg de noedels en paddestoelen toe en warm ze even door.

  5. Schep de ramen in kommen. Verdeel de kip er over. Garneer met de bosui en koriander. Serveer met halve limoentjes. Dan kan iedereen de soep zelf verder op smaak brengen. 

rode curry ramen
ramen recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (11 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in