Ramen met kip en rode curry
Ramen! Wij zijn dol op dit Japanse soeprecept. Overgewaaid uit het verre Azië, maar nu overal te koop. Een ander woord voor Ramen is noedelsoep. Dit soepje is dus lekker vullend. Bij deze maaltijdsoep eten we dus ook geen brood. Er zitten inmiddels al noodles in. Deze noedelsoep is lekker pittig omdat we rode currypasta hebben toegevoegd. Verder voegen we pulled chicken toe en shiitake paddestoelen. Aan de topping kun je nog van alles extra toevoegen zoals plakjes komkommer, blokjes rauwe courgette, rode paprika reepjes, tauge, noten etc. Maar ik heb het wat eenvoudiger gehouden met wat verse koriander en bosuitjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr ramen (noedels)
- 300 gr kipfilets
- 150 gr shiitakes
- 400 ml kokosmelk (uit blik)
- 400 ml kippenbouillon
- 3 tenen knoflook
- 4 el Thaise rode currypasta
- 5 el pindakaas
- 5 el sojasaus
Topping
- 6 takjes Koriander (verse)
- 4 bosuitjes
- 2 limoenen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Vul een pan met water. Breng aan de kook en doe de kipfilets er in en pocheer ze in 7 minuten gaar. Haal de kipfilets uit de pan en laat ze afkoelen. Trek de kipfilets daarna in reepjes uitelkaar, bijvoorbeeld met 2 vorken.
Kook de ramen zoals aangegeven staat op de verpakking.
Snijd de shiitakes in plakken en de bosui in dunne ringetjes. Hak de koriander grof.
Snijd de knoflook fijn. Bak in een pan tot dat het gaat geuren. Voeg de rode curry pasta toe en schep 1 minuut om. Voeg de pindakaas en sojasaus toe en schep opnieuw goed om. Roer de kokosmelk en bouillon door het rode curry mengsel tot dat er een gladde soep ontstaat. Voeg de noedels en paddestoelen toe en warm ze even door.
Schep de ramen in kommen. Verdeel de kip er over. Garneer met de bosui en koriander. Serveer met halve limoentjes. Dan kan iedereen de soep zelf verder op smaak brengen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in