fbpx
Menu

Rainbow salade met halloumi en passievruchtdressing

Vandaag het recept voor een lekkere kleurrijke salade. Een rainbow salade met halloumi. Het oog wil ook wat zeg maar. Je kunt het vast raden maar dat rainbow staat voor de verschillende kleuren. Niet echt alle kleuren van de regenboog. Gelukkig want dan zou er ook nog een flinke portie blauw gekleurd eten bij zitten. Als ik iets naar vind is het blauw eten. Ik heb de groenten voor de salade julienne gesneden. In mooie dunne reepjes. Niet met de hand natuurlijk, mijn knife-skilles zijn ook maar beperkt. Ik gebruik er zelf een mandoline voor. Er zit een speciaal opzetstukje bij de mandoline, die zorgt dat een wortel moeiteloos verandert in flinterdunne reepjes. Wanneer je een keukenmachine hebt met een julienne opzetstuk kun je die natuurlijk ook gebruiken. En die spiraalsnijder die misschien wel ergens achter in jouw keukenkastje staat is hier ook heel leuk voor. Wanneer je niet van dit soort spullen hebt, maak je geen zorgen. Met een fijnschiller snijd je zo een wortel in hele mooie dunne linten. Ook heel leuk! Overigens verkopen ze in de supermarkt ook best veel julienne gesneden groenten. Dat maakt het maken van deze salade nog gemakkelijker (en gewoon doen wanneer je geen tijd of zin hebt)!

Superlekkere dressing

De groenten zijn gewoon de groenten daar doen we in dit recept niet zoveel mee. Ze worden niet gekookt, niet geroosterd of gegrild. Maar de dressing maakt de salade wel helemaal af. Het hoofdbestanddeel is passievrucht. De pulp. Je mengt de pulp met vegetarische vissaus of sojasaus, wat suiker en gember en opeens heb je een salade 2.0. Voor een extraatje grill je plakjes halloumi in een grillpan (of op de BBQ) tot dat ze van die leuke streepjes krijgen. Alles in een mooie schaal scheppen en bestrooien met grof gehakte kruiden. Deze rainbow salade is ook heerlijk voor naar je werk, tijdens een picknick of bij de BBQ.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gr bietjes (ongekookt)
  • 150 gr courgette
  • 150 gr wortel
  • 1 bosje radijsjes
  • 4 takjes basilicum (verse)
  • 4 takjes koriander (verse)
  • 200 gr halloumi

Ingrediënten voor de passievruchtdressing

  • 80 ml passievruchtpulp (er is ook diepvries passievruchtpulp te koop)
  • 0,5 limoen (sap)
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl suiker
  • 2 tl vegetarische vissaus of sojasaus

Zo maak je het

  1. Snijd de groenten (wortel, bietjes en courgette) julienne of in repen. Wanneer je een spiraalsnijder hebt kun je die ook gebruiken. Ik snijd de groenten julienne in een mandoline, daar zit een speciaal mesje bij die je er voor kunt gebruiken. Maar het kan natuurlijk ook in de keukenmachine wanneer je die hebt. En wanneer je geen zin hebt in al dat snijwerk of weinig tijd hebt. Koop julienne gesneden groenten. Dan eet je hartstikke gezond en heel lekker in een handomdraai. Snijd de radijsjes in hele dunne plakjes.

  2. Meng alle ingrediënten voor de passievruchtdressing door elkaar. 

  3. Snijd de halloumi in plakjes en bak ze in een grillpan tot dat ze mooie streepjes krijgen. 

  4. Leg de groenten in een schaal. Giet de dressing er overheen en meng goed door elkaar. Leg de plakjes halloumi bovenop de groenten. Hak de kruiden grof en garneer  de Rainbow salade met de basilicum en koriander.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

Reactie plaatsen