Ragu uit de slowcooker
Iedereen heeft wel z’n eigen favoriete pastasaus, die urenlang op het vuur pruttelt. Maar wist je dat je ook Italiaanse ragu uit de slowcooker kan maken? Hoef je er niet bij te blijven om eindeloos te roeren, en door de slowcooker krijgt de saus een rijke smaak en een zachte textuur. De saus wordt gemaakt met runderriblappen, ui, knoflook, tomatenblokjes, rode wijn en kruiden. Het langzaam garen in de slowcooker zorgt ervoor dat de smaken goed in elkaar trekken. De saus is perfect voor een gezellige maaltijd thuis, of als je eenmaal hebt gemaakt kan je het invriezen voor een later tijdstip. Deze ragu uit de slowcooker is de ideale pastasaus voor spaghetti of andere lintpasta (zoals pappardelle), of als basis voor lasagne.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 700-800 gr runderriblappen
- 4 stengels bleekselderij
- 2 uien (middelgroot)
- 3 tenen knoflook
- 3 takjes rozemarijn
- 2 takjes basilicum
- 800 gr gepelde tomaten (uit blik)
- 150 ml volle rode wijn
- 350 gr lintpasta (bv. pappardelle)
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 15 + 30 gr roomboter
- 2 tl venkelzaad
- olijfolie
- peper en zout
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de runderriblappen in stukken van 2 centimeter. Bestrooi ze rondom met peper en zout. Haal de schil van de knoflook en ui en hak beiden fijn. Maak de bleekselderij schoon en hak in dunne ringetjes. Haal de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn.
Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in een enkele laag rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en leg in de slowcooker. Bak de ui, knoflook en bleekselderij 3 minuten in het bakvet van het vlees, voeg de rozemarijn-naaldjes en venkelzaad toe en bak nog eens 1 tot 2 minuten. Schenk de wijn er bij en roer de aanbaksels los en laat 3 minuten op hoog vuur inkoken.
Schep alles over in de slowcooker. Voeg de pomodorini tomaatjes toe en schep door het vlees, breng op smaak met peper en zet de slowcooker op de slowcook-stand (op laag, 8 uur). Doe de deksel op de pan en laat de slowcooker zijn werk doen.
Bereid de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Proef de ragu uit de slowcooker, voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Schep wanneer de pasta beetgaar is met een tang uit het water direct in de slowcooker, voeg een klontje roomboter toe en schep de saus door de pasta. Verdeel over de borden, bestrooi royaal met geraspte Parmezaanse kaas en wat basilicumblaadjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in