Rabarber mojito

Rabarber mojito

Deze rabarber mojito is een leuke twist op de traditionele mojito met limoen en munt. Wij voegen er lekker rabarbersiroop aan toe. Superlekker en helemaal in het seizoen! De rabarbersiroop geeft de mojito een iets zoetige smaak. De limoen en munt doen we er gewoon bij, voor de frisse touch. Het werd wel weer eens tijd om een lekker cocktail receptje te delen met jullie. Er staan al heel veel cocktails op de site, maar je kunt nooit genoeg inspiratie hebben toch? Deze rabarber mojito is perfect voor op het terras, onder het lentezonnetje. Genieten maar!

De rabarbersiroop voor deze rabarber mojito maak je heel makkelijk zelf. Met een handvol ingrediënten maak je deze siroop. De compote die overblijft kun je lekker door de yoghurt doen. Zo gaat er niets verloren. En de rabarbersiroop is niet alleen lekker door de mojito, maar ook bij ijs smaakt het goed. Wil of lust je geen alcohol? Maak er dan een mocktail van door de rum achterwege te laten. Ook lekker hoor!

Rabarbercocktail

Ingredient

Ingrediënten per glas
15 ml rabarbersiroop
1 limoen
Takje munt
40 ml rum
100 ml bruisend water
IJsblokjes

Zo maak je het
Rits de blaadjes van 1 takje munt. Doe dit in een glas.

Snijd de limoen in partjes.

Doe alvast 2 partjes limoen in het glas en voeg de rabarbersiroop toe. Stamp dit even fijn met een stamper (van bijvoorbeeld een vijzel). Zorg ervoor dat de smaken zich goed mengen.

Vul het glas met ijsklontjes.

Voeg de rum en de spa bruisend toe (tot aan de rand van het glas) en mix even door elkaar.

Garneer de rabarber mojito met de partjes limoen en de takjes munt.

Serveer meteen!

Rabarbercocktail

Rabarbercocktail

Rabarbercocktail

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Cocktail recepten Hollandse recepten Lente recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in