Raapstelen stamppot

Raapstelen stamppot met gerookte forel

Heb je wel eens raapstelen gegeten? Deze langwerpige blaadjes zijn het jonge loof van de meiknol. Ze zijn lekker knapperig en hebben een licht pittige smaak. Wij maakten er een heerlijke raapstelen stamppot met gerookte forel van. De ietwat bittere smaak van de raapsteeltjes is heel lekker in combinatie met gerookte vis. De aardappelpuree maken we lekker fris door er crème fraîche en een beetje mierikswortelpasta doorheen te stampen. Raapstelen zijn een echte voorjaarsgroente en helaas niet het hele jaar verkrijgbaar, dus ga meteen aan de slag! Kun je geen raapstelen vinden, vervang ze dan door spinazie. Strooi over de stamp nog lekker van die appelkappertjes, die kun je gewoon in de super kopen. Zo ziet je alledaagse snelle stamp er opeens heel feestelijk uit!
Raapstelen stamppot
Raapstelen stamppot

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr raapstelen
  • 200 gr groene asperges
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 45 gr ansjovis (1 blikje)
  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml crème fraîche
  • 3 el mierikswortel
  • 250 gr gerookte forel
  • 4 takjes dille
  • 4 el (appel)kappertjes
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en doe ze in een pan. Voeg net genoeg water toe tot ze onderstaan. Breng aan de kook, voeg wat zout toe en kook de aardappels in 20 minuten gaar.

  2. Maak ondertussen de raapstelen schoon, was ze en snijd ongeveer 2 centimeter van de steeltjes. Hak de groene asperges in stukken. Haal de schilletjes van de knoflook en hak fijn.

  3. Giet de ansjovis af en vang de olie op. Verhit de ansjovisolie in een koekenpan en roerbak de groene asperges in 5-6 minuten beetgaar, voeg de raapstelen, ansjovis en knoflook toe en roerbak 1-2 minuten mee.

  4. Giet de aardappels af en stamp ze samen met de crème fraîche en mierikwortel tot een gladde puree. Breek de forel in stukjes en schep samen met de raapstelen, dille en kappertjes door de puree.

Raapstelen stamppot
Raapstelen stamppot

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in