Raapstelen stamppot met gerookte forel
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr raapstelen
- 200 gr groene asperges
- 1 kg kruimige aardappels
- 45 gr ansjovis (1 blikje)
- 2 tenen knoflook
- 250 ml crème fraîche
- 3 el mierikswortel
- 250 gr gerookte forel
- 4 takjes dille
- 4 el (appel)kappertjes
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en doe ze in een pan. Voeg net genoeg water toe tot ze onderstaan. Breng aan de kook, voeg wat zout toe en kook de aardappels in 20 minuten gaar.
Maak ondertussen de raapstelen schoon, was ze en snijd ongeveer 2 centimeter van de steeltjes. Hak de groene asperges in stukken. Haal de schilletjes van de knoflook en hak fijn.
Giet de ansjovis af en vang de olie op. Verhit de ansjovisolie in een koekenpan en roerbak de groene asperges in 5-6 minuten beetgaar, voeg de raapstelen, ansjovis en knoflook toe en roerbak 1-2 minuten mee.
Giet de aardappels af en stamp ze samen met de crème fraîche en mierikwortel tot een gladde puree. Breek de forel in stukjes en schep samen met de raapstelen, dille en kappertjes door de puree.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in