
Raapstelen stamppot met gerookte forel



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr raapstelen
- 200 gr groene asperges
- 1 kg kruimige aardappels
- 45 gr ansjovis (1 blikje)
- 2 tenen knoflook
- 250 ml crème fraîche
- 3 el mierikswortel
- 250 gr gerookte forel
- 4 takjes dille
- 4 el (appel)kappertjes
- Peper en zout
Zo maak je het
Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en doe ze in een pan. Voeg net genoeg water toe tot ze onderstaan. Breng aan de kook, voeg wat zout toe en kook de aardappels in 20 minuten gaar.
Maak ondertussen de raapstelen schoon, was ze en snijd ongeveer 2 centimeter van de steeltjes. Hak de groene asperges in stukken. Haal de schilletjes van de knoflook en hak fijn.
Giet de ansjovis af en vang de olie op. Verhit de ansjovisolie in een koekenpan en roerbak de groene asperges in 5-6 minuten beetgaar, voeg de raapstelen, ansjovis en knoflook toe en roerbak 1-2 minuten mee.
Giet de aardappels af en stamp ze samen met de crème fraîche en mierikwortel tot een gladde puree. Breek de forel in stukjes en schep samen met de raapstelen, dille en kappertjes door de puree.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan