pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte (video)

Heb jij de Pumpkin spice latte van Starbucks wel eens geproefd? Dit razend populaire koffiedrankje staat iedere herfst weer op de kaart. Het is warm, kruidig en ietwat zoet door de pompoen en maple syrup. I love it! Je kan dit thuis heel goed namaken. Het enige nadeel is, dat je pompoenpuree en pumpkin spice kruiden nodig hebt. Twee ingrediënten die je in Amerika in iedere supermarkt kunt kopen, maar die in Nederland wat moeilijker verkrijgbaar zijn. Het recept voor de pumpkin spice kruidenmix deelde ik al eerder op mijn blog. Het is een mix van 2 el kaneel, 2 tl gemalen gember, 2 tl nootmuskaat, 1 tl piment en 2 tl kruidnagel. Maar je zou ook gewoon speculaaskruiden kunnen gebruiken, dit komt aardig in de buurt. Het enige verschil is de piment.

De pompoenpuree is een ander verhaal. Ook dat kan je heel gemakkelijk zelf maken door pompoen te roosteren in de oven en dit vervolgens te pureren. Maar zoveel moeite doen voor één drankje is misschien wat teveel van het goede? (je kan de pompoenpuree eventueel wel invriezen). Daar heb ik een slimme oplossing voor bedacht. Ik maak gewoon een warme pumpkin spice latte smoothie in de blender. Extra voordeel, door de power van de blender krijgt de latte een lekkere schuimlaag. Normaliter maak je dit recept in een steelpannetje op een laag vuur en meng je alles door elkaar. Maar ik gebruik nu warme ingrediënten die ik met 1 druk op de knop fijn maal in mijn Philips blender. Ideaal als je gewoon 1 Pumpkin spice latte wil en niet 30 minuten wilt wachten totdat je pompoen geroosterd is. En dan maak ik het extra makkelijk door pompoenblokjes uit de vriezer te gebruiken. Ik heb ze in de herfst altijd in huis, voor het geval ik acute zin krijg in dit recept.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 1 warme smoothie
1 warme espresso
200 ml warme amandelmelk
1 handje pompoenblokjes uit de vriezer
0,25 tl pumpkin spice mix (of speculaaskruiden)
0,5 tl vanille extract
Scheutje maple syrup

Zo maak je het
Zorg dat de espresso, de amandelmelk en de pompoen warm zijn. Ik heb de amandelmelk en de pompoenblokjes even kort verwarmd in de magnetron. Je zou dit ook in een pannetje kunnen doen.

Doe dit samen met de rest van de ingrediënten in de blender en blend er een gladde smoothie van.

Serveer de pumpkin spice latte smoothie meteen.

PS hij is extra lekker met slagroom

pumpkin spice latte pumpkin spice latte pumpkin spice latte

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Pompoen Herfst recepten Winter recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in