Preischotel met gehakt
Zijn bij jou thuis ovenschotels ook favoriet? Dan is dit recept voor preischotel met gehakt echt iets voor jou. Heel gemakkelijk gemaakt en in 35 minuten bij jou op tafel. Je maakt de prei ovenschotel als een soort lasagne. Afwisselend maak je laagjes aardappel en laagjes prei en gehakt. En tussendoor leg je wat plakjes ham en verdeel je het mascarpone kaasmengsel. Houd genoeg kaas over voor de bovenkant zodat je een lekker knapperig laagje als topping hebt. Je kunt deze ovenschotel ook heel erg goed van te voren maken en in de koelkast bewaren om ’s avonds in de oven te schuiven. Dek hem dan wel af met plasticfolie zodat de topping niet uitdroogt in de koelkast. Wanneer hij eenmaal in de oven is geweest kun je hem natuurlijk ook nog een keertje opwarmen. Ideaal voor wanneer niet iedereen tegelijkertijd aan tafel zit. Let op dat je de preischotel lekker royaal op smaak brengt met zout, een ovenschotel verliest altijd een beetje smaak in de oven. Gebruik daarom ook belegen geraspte kaas dat geeft deze ovenschotel lekker veel smaakt! PS liever een vega ovenschotel? Probeer deze dan eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 st. prei
- 450 gr aardappelschijfjes (voorgekookt )
- 500 gr rundergehakt
- 150 gr rauwe ham
- 250 gr mascarpone
- 200 gr belegen geraspte kaas
- 2 takjes tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
- Ovenschaal 20 x 28 cm, ingevet met een klein beetje boter of olie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).
Was de preien. Snijd ze in ringen van ongeveer 0,5 centimeter dik. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg de preiringen toe en bak 2-3 minuten tot ze lichtbruin kleuren. Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt goudbruin is. Breng royaal op smaak met peper en zout.
Meng de geraspte kaas door de mascarpone en klop los. Breng op smaak met zout en peper.
Vet een ovenschaal in met boter. Schep op de bodem een laagje preiringen en gehakt. Verdeel er wat tijmblaadjes over. Leg daarop een paar plakken ham en leg de aardappelschijfjes er overheen. Verdeel de 1/3 van het mascarpone en kaasmengsel over de aardappelschijfjes. Maak dan een nieuw laagje met prei en gehakt, tijmblaadjes, een paar plakken ham en daar bovenop de aardappelschijfjes. Verdeel wederom 1/3 van het mascarpone en kaasmengsel er over. Maak nu een laatste laag en sluit af met het restant mascarpone en kaasmengsel.
Zet de preischotel 25 – 30 minuten in de oven totdat de aardappel gaar is.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in