Popcorn

Popcorn met bacon

Popcorn, ik vind het heel grappig om te bedenken dat ooit iemand heeft bedacht om maïskorrels te laten poffen. Dat het veranderde in een beetje chewy, luchtige, schuimachtige, maar goed eetbaar snackje. En dacht: dit ga ik vaker doen en ik maak het nog voor anderen ook! Die vervolgens razend enthousiast waren van deze uitvinding. Ik zoek dit soort dingen altijd uit en op, vind ik leuk! Wat blijkt: zo’n 5000-6000 jaar geleden deden ze die mais al laten poppen! Maar er was natuurlijk wel iemand heel briljant om er boter en suiker omheen te verzinnen en het massaal te gaan verkopen in de bioscoop. Nu kun je een bioscoop niet meer voorstellen zonder popcornlucht! Want hoe lekker het ook is, het geeft een beetje een aparte muffige geur aan de ruimte! Maar laat dat je niet weerhouden want deze popcorn met bacon mag er zijn hoor! Dus ga maar vast op zoek naar een leuke binge waardige serie op Netflix en maak een flinke hoeveelheid van deze popcorn met bacon!

De pop-methode

Hoe kun je nou het beste popcorn laten poppen? Ik gebruik er een pan voor. Dat heeft maar 1 echt goede reden, ik heb geen magnetron. Want in de magnetron ben je veel sneller klaar 2-3 minuten op 1000 watt. Ik kan me van vroeger herinneren (toen ik wel een magnetron had) dat er speciale zakjes te koop zijn, die je gewoon hup in de magnetron kunt leggen en klaar ben je. Maar voor iedereen die dus geen magnetron heeft, de pan helpt je verder! In het recept hieronder omschrijf ik hoe je dit het beste kunt aanpakken, maar leg vooral de deksel op de pan met een heel klein kiertje. De maïskorrels  hebben de afgesloten ruimte nodig om te poppen – maar misschien ligt zonder die deksel je keuken ook vol met popcorn? Dat laatste heb ik nooit uitgezocht en ga ik ook niet proberen!

Popcorn
Popcorn
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

 • 230 gr mais
 • 300 gr bacon
 • 100 gr roomboter
 • 120 gr bruine suiker
 • 260 gr stroop
 • olijfolie

Materiaal

 • bakplaat bekleed met bakpapier
 • hakmolentje van de staafmixer

Zo maak je het

 1. Ik maak popcorn in een grote pan met dikke bodem (vooral omdat ik geen magnetron heb, wanneer je een snellere manier hebt, doe dat dan gewoon) 

 2. Zet een pan met dikke bodem (stoofpan) op het vuur, bedek de bodem met olijfolie en leg eerst 3 maïskorrels op de bodem. Leg de deksel op de pan ze het vuur half hoog en wacht tot alle 3 de korrels zijn gepopt. Voeg dan de rest van de mais toe, leg de deksel op de pan en laat een klein kiertje open. Wanneer je hoort dat de mais gaat poppen hussel je de pan heen en weer. Herhaal dit. Wacht tot alle mais is gepopt en haal dan de deksel van de pan en zet het vuur uit. 

 3. Bak de bacon in een droge koekenpan tot het knapperig is. Laat een beetje afkoelen en hak daarna in het hakmolentje van de staafmixer tot hele kleine stukjes. 

 4. Doe de suiker, stroop en boter in een steelpannetje. Breng rustig aan de kook en laat de suiker oplossen. Kook dan 5 minuten. Roer regelmatig door. Roer de bacon door de stroopkaramel. 

 5. Schep de karamel door de popcorn en schep daarna de popcorn op een bakplaat (eventueel bekleed met bakpapier voor het schoonmaken). Laat de karamel uitharden. Serveer de popcorn in een leuke kom! 

Popcorn
Popcorn

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Oud en nieuw Verjaardag Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in