Pompoentaart met abrikozen
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 - 10 personen
Bodem
- 230 gr bloem
- 70 gr hazelnoten
- 125 gr boter
- 50 gr suiker
- 1 eidooier (maat M)
Ingrediënten voor de vulling
- 4 eieren (maat M)
- 500 gr pompoenblokjes
- 500 ml slagroom
- 2 tl koekkruiden
- 10 gewelde abrikozen
Ingrediënten topping
- 20 gr hazelnoten
- 1 el nougatine
Materiaal
- Taartvorm of springvorm van 24cm, ingevet en bodem bekleed met bakpapier
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Hak de hazelnoten in een keukenmachine fijn. Meng bloem, de eidooier, de boter en de suiker er door en hak tot grove kruimels. Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed tot een bal. Omwikkel met huishoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
Kook de pompoenblokjes 10 minuten in ruim water tot ze zacht en gaar zijn. Giet ze af en laat ze in een vergiet uitlekken. Laat de blokjes afkoelen voordat je ze verder gebruikt.
Schep de afgekoelde pompoenblokjes samen met de abrikozen in een blender of hoge maatbeker, pureer de pompoen helemaal glad. Voeg dan de slagroom, 2 eieren en 2 eidooiers toe. Roer de koekkruiden er door en pureer de vulling nog een keer goed glad.
Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch), 200 graden (hetelucht).
Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een cirkel van 26 cm. Leg in het ingevette bakblik of taartvorm. Snijd de randjes bij. (dit soort deeg is heel zacht, wanneer het uitrollen lastig gaat kun je het deeg in de taartvorm duwen.)
Schenk de vulling in de bodem. Bak de taart de eerste 10 minuten op 220 graden, draai de temperatuur omlaag naar 160 graden (elektrisch), 120 graden (hetelucht) en bak nog eens voor 30-40 minuten. De taart is gaar als je er met een satéprikker in kan prikken zonder dat er vulling aan blijft plakken.
Laat de taart helemaal afkoelen (dit duurt ongeveer 2 uur). Hak de hazelnoten fijn en strooi samen met de nougatine over de taart. De taart is ook lekker met slagroom of een bolletje vanille ijs.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in