Pompoentaart

Pompoentaart met abrikozen

Dit is een recept voor een zoete pompoentaart die je kunt eten als toetje of lekker bij de koffie kunt nemen. De vulling maak je van pompoenpuree, gewelde abrikozen en koekkruiden waardoor de taart een heerlijk kruidige en warme smaak krijgt. De vulling pureer je met een staafmixer of blender helemaal glad en schenk je in een zelfgemaakte kruimelbodem. Vaak blijft het deeg voor zo’n kruimelige brosse bodem heel zacht, als het uitrollen niet goed lukt druk dan het deeg met je handen in de gelijkmatig in de vorm. De taart is heel lekker met wat extra fijngehakte hazelnoten en nougatine, maar ook lekker met een toef slagroom of bolletje ijs.
Pompoentaart
Pompoentaart
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 - 10 personen

Bodem

  • 230 gr bloem
  • 70 gr hazelnoten
  • 125 gr boter
  • 50 gr suiker
  • 1 eidooier (maat M)

Ingrediënten voor de vulling

  • 4 eieren (maat M)
  • 500 gr pompoenblokjes
  • 500 ml slagroom
  • 2 tl koekkruiden
  • 10 gewelde abrikozen

Ingrediënten topping

  • 20 gr hazelnoten
  • 1 el nougatine

Materiaal

  • Taartvorm of springvorm van 24cm, ingevet en bodem bekleed met bakpapier
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Hak de hazelnoten in een keukenmachine fijn. Meng bloem, de eidooier, de boter en de suiker er door en hak tot grove kruimels. Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed tot een bal. Omwikkel met huishoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

  2. Kook de pompoenblokjes 10 minuten in ruim water tot ze zacht en gaar zijn. Giet ze af en laat ze in een vergiet uitlekken. Laat de blokjes afkoelen voordat je ze verder gebruikt.

  3. Schep de afgekoelde pompoenblokjes samen met de abrikozen in een blender of hoge maatbeker, pureer de pompoen helemaal glad. Voeg dan de slagroom, 2 eieren en 2 eidooiers toe. Roer de koekkruiden er door en pureer de vulling nog een keer goed glad.

  4. Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch), 200 graden (hetelucht).

  5. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een cirkel van 26 cm. Leg in het ingevette bakblik of taartvorm. Snijd de randjes bij. (dit soort deeg is heel zacht, wanneer het uitrollen lastig gaat kun je het deeg in de taartvorm duwen.)

  6. Schenk de vulling in de bodem. Bak de taart de eerste 10 minuten op 220 graden, draai de temperatuur omlaag naar 160 graden (elektrisch), 120 graden (hetelucht) en bak nog eens voor 30-40 minuten. De taart is gaar als je er met een satéprikker in kan prikken zonder dat er vulling aan blijft plakken.

  7. Laat de taart helemaal afkoelen (dit duurt ongeveer 2 uur). Hak de hazelnoten fijn en strooi samen met de nougatine over de taart. De taart is ook lekker met slagroom of een bolletje vanille ijs.

Pompoentaart
Pompoentaart

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in