Menu
pompoensoep-710x380.jpg

Pompoensoep

Pompoenen zijn van die grote oranje knotsen die je in oktober/november overal wel tegen komt. Veel kinderen maken er lampions van of enge gezichten voor halloween. De buitenkant is heel erg hard en binnenin zit een zachte pulp met de zaadjes van de vrucht. Het heeft een beetje een zoetige smaak. Ik heb er pompoensoep van gemaakt, lekker winters.

Ingrediënten voor 1 1/2 liter soep
1 grote pompoen
1 grote ui
125 gram spekjes
2 tenen knoflook
2 bouillounblokjes
2 tl paprikapoeder
1/2 tl komijn
2 blaadjes laurier
2 stukje foelie
Zout en peper

Bereidingswijze
Snij de pompoen in parten, net zoals je bij een meloen doet. Verwijder de schil en de pittenmassa in het midden van de pompen. Snij de pompoen in grove stukken.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook in kleine stukjes. Fruit de ui en de knoflook aan in boter en voeg vervolgens de pompoenstukken toe. Voeg de paprika en komijn toe en bak de pompen rondom aan.
Voeg 1 liter water toe en de 2 bouillonblokjes, laurier en foelie en laat de pompoen in 25 minuten gaar koken. Met een vork kan je kijken of de pompoen gaar is, deze dient zacht te zijn.
Bak de spekjes in een ander pan totdat deze knapperig zijn.
Verwijder de foelie en de laurier en pureer de massa met een staafmixer.
Voeg de knapperige spekjes toe en breng de soep op smaak met zout en peper.

Tip: voeg een el creme fraîche toe voor wat extra frisheid

pompoensoep

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan