Recept pompoencake

Pompoencake met cheesecake vulling

Deze pompoencake met cheesecake vulling is een lekker en gezond tussendoortje. Wij krijgen heel vaak de vraag of we recepten hebben voor gezonde tussendoortjes en dat snappen we. Rond de klok van vier is altijd een moeilijk moment. Deze pompoencake met cheesecake vulling is the best of both worlds. Hij is superlekker, maar toch een stuk verantwoorder dan een chocoladereep of een plak roombotercake. En je kunt hem heel makkelijk en snel maken.

Gezond tussendoortje

Deze cake bevat een stuk minder suiker dan de classic roombotercake. En we maken hem deels met volkoren meel, dat is voedzamer. De cheesecake vulling maken we van roomkaas met een heel klein beetje honing erdoor voor wat extra zoetigheid. Want het moet natuurlijk wel lekker blijven.

Recept gezond tussendoortje
Recept pompoencake

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 pompoencake

  • 150 gr bloem
  • 50 gr volkoren meel
  • 50 gr rietsuiker
  • 200 gr geraspte pompoen
  • 4 eieren (maat L)
  • 6 gr bakpoeder
  • 6 gr koekkruiden
  • Snuf zout
  • 75 ml zonnebloemolie

Ingrediënten voor de cheesecake vulling

  • 150 gr roomkaas
  • 2 el honing
  • 1 ei
  • 3 el bloem
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (boven,- en onderwarmte).

  2. Mix de eieren met de zonnebloemolie luchtig. Voeg de bloem, meel, bakpoeder, koekkruiden en een snuf zout toe en spatel dit door het beslag. Voeg de geraspte pompoen toe en meng kort.

  3. Giet de helft van het beslag in een ingevette bakvorm van 24 cm.

  4. Roer de roomkaas met de honing glad. Voeg het ei en de bloem toe en meng nogmaals tot een glad geheel.

  5. Verdeel het cheesecakemengsel over het cakebeslag in de vorm. Voeg vervolgens de rest van het cakebeslag toe.

  6. Bak de pompoencake in 55 – 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De pompoencake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.

Pompoencake met cheesecake vulling
Pompoencake recept gezond

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in