Pompoencake met cheesecake vulling

Pompoencake met cheesecake vulling

Deze pompoencake met cheesecake vulling is een lekker en gezond tussendoortje. Wij krijgen heel vaak de vraag of we recepten hebben voor gezonde tussendoortjes en ik snap dat wel. Ik heb zelf altijd een enorme behoefte aan iets lekkers rond de klok van vier. En om te voorkomen dat ik de snoepla opentrek, maar ik graag een gezond tussendoortje. Deze pompoencake met cheesecake vulling is the best of both worlds. Hij is superlekker, maar toch een stuk verantwoorder dan een chocoladereep of een plak roombotercake. En je kunt hem heel makkelijk en snel maken met onze eigen carrotcake bakmix.

Gezond tussendoortje

Zoals gezegd gebruiken we onze eigen carrotcake bakmix voor deze pompoencake. In plaats van geraspte wortelen voegen we pompoen toe. Dat is meteen ook het leuke van onze bakmixen, je kunt er eindeloos mee variëren. De bakmix bevat een stuk minder suiker dan de reguliere bakmixen in het schap. De cheesecake vulling maken we van roomkaas met een heel klein beetje honing erdoor voor wat extra zoetigheid. Want het moet natuurlijk wel lekker blijven.

Pompoencake met cheesecake vulling
Pompoencake met cheesecake vulling
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 pompoencake

Ingrediënten voor de cheesecake vulling

  • 150 gr roomkaas
  • 2 el honing
  • 1 ei
  • 3 el bloem

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (boven,- en onderwarmte).

  2. Mix de eieren met de zonnebloemolie luchtig. Voeg de bakmix toe en spatel dit door het beslag. Voeg de geraspte pompoen toe en meng kort.

  3. Giet de helft van het beslag in een ingevette bakvorm van 24 cm.

  4. Roer de roomkaas met de honing glad. Voeg het ei en de bloem toe en meng nogmaals tot een glad geheel.

  5. Verdeel het cheesecakemengsel over het cakebeslag in de vorm. Voeg vervolgens de rest van het cakebeslag toe.

  6. Bak de pompoencake in 55 – 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De pompoencake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.

Pompoencake met cheesecake vulling
Pompoencake met cheesecake vulling
Pompoencake met cheesecake vulling

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Cake recepten Cheesecake Gezonde tussendoortjes Pompoen Verjaardag Herfst recepten Winter recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in