Pompoen ovenschotel met aardappelpuree

Pompoen ovenschotel met aardappelpuree

Deze pompoen ovenschotel met aardappelpuree is een absolute topper voor een doordeweekse dag. Lekker herfstig, want de pompoen wordt vergezeld van gebakken spekjes, appel, ui, knoflook en rozemarijn. De rozijnen geven een klein zoetje, de feta wat extra zout en romigheid. Minimale effort, maximale smaak! Niet te moeilijk om te maken en in een mum van tijd klaar: precies zoals we het graag hebben na een drukke werkdag. De ingrediënten voor dit gerecht zijn bovendien gemakkelijk verkrijgbaar bij je favoriete supermarkt.

Extra lekker door de romige aardappelpuree

Deze pompoen ovenschotel ligt onder een warm dekentje van romige aardappelpuree. Daarvoor gebruik we, lekker makkelijk, de Mashed Potato van Aviko. Deze wordt gemaakt van de beste aardappelen, melk en boter. Dat scheelt weer een extra werkje (en pan om af te wassen!) in de keuken, waardoor je meer tijd over houdt voor andere leuke dingen. Zonder dat je het merkt in de smaak en textuur in dit ovengerecht. Win-win!

Pompoen ovenschotel met aardappelpuree
Pompoen ovenschotel met aardappelpuree

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr Aviko mashed potato
  • 250 gr spekreepjes
  • 400 gr pompoenstukjes
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 rode appel
  • 100 gr feta
  • 60 gr rozijnen
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht). Warm de Aviko mashed potato, zoals aangegeven op de verpakking, op in de magnetron of oven.

  2. Haal de schil van de uien en knoflook, en hak fijn. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn. Halveer de appel, haal het klokhuis er uit en snijd in stukjes. Verkruimel de feta.

  3. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan tot knapperig en goudbruin zijn. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

  4. Bak de ui en knoflook 2-3 minuten in het bakvet van de spekjesreepjes tot ze goudbruin zijn. Voeg de pompoenstukjes en fijngehakte rozemarijnnaaldjes toe. Bak ze al omscheppend 3-4 minuten tot de pompoenstukjes bruine plekjes krijgen.Schep ze stukjes appel samen met de rozijnen en verkruimelde feta door de pompoenstukjes.

  5. Verdeel de groenten over de ovenschaal en strijk de Aviko mashed potato er over. Versier de ovenschotel door er met de achterkant van een vork een ruitpatroontje in te maken. Bak in de ovenschotel 20 minuten in de oven, voor een mooi knapperige goudbruine bovenkant zet je de laatste 5-7 minuten de gril van de oven aan.

Pompoen ovenschotel met aardappelpuree
Pompoen ovenschotel met aardappelpuree

Dit bericht is in samenwerking met Aviko. Lees hier onze disclaimer.

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Aardappel Appel Pompoen Hollandse recepten Notenvrije recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (21 stemmen)

2 november 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in