Menu
DSC_0041-710x380.jpg

Pommes Duchesse van Zoete aardappel

Oh wat ben ik toch dol op de zoete aardappel. Dit knaloranje knolgewas kun je echt overal in stoppen en het is nog eens hartstikke gezond ook. Voeger was ik dol op aardappelsoesjes uit de oven, we aten ze vaak met kerst. Maar wist je dat je ook Pommes Duchesse van zoete aardappel kunt maken?

Pommes Duchesse is het chique woord voor aardappelsoesjes of aardappelrozetjes. Ik probeerde het onlangs uit en dat ging goed. Ik maakte een zachte puree van de zoete aardappel en deze ging de spuitzak in. Binnen een handomdraai had ik lekkere rozetjes gespoten. Ze gingen nog even de oven in en klaar waren ze. Zo delish en nog gezond ook. Nu wil ik binnenkort ook eens proberen om kroketjes te maken van zoete aardappel, iemand daar al ervaring mee?

zoete aardappelpuree

Ingrediënten voor 10 st.
350 gr zoete aardappel
1 eidooier
1 klontje boter*
Peper en zout

Zo maak je het
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken.

Kook de zoete aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar.

Stamp er een fijne puree van en voeg eventueel een klontje boter toe.

Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout en roer en een eidooier doorheen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en stop de iets afgekoelde puree in de spuitzak.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit rozetjes van de zoete aardappel van ongeveer 3 cm groot op de bakplaat.

Bak de pommes duchesse in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Serveer ze meteen.

pommes duchesse

*Volg je de voedselzandloper, laat dan de boter achterwege.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan