pommes duchesse

Pommes Duchesse van Zoete aardappel

Oh wat ben ik toch dol op de zoete aardappel. Dit knaloranje knolgewas kun je echt overal in stoppen en het is nog eens hartstikke gezond ook. Voeger was ik dol op aardappelsoesjes uit de oven, we aten ze vaak met kerst. Maar wist je dat je ook Pommes Duchesse van zoete aardappel kunt maken?

Pommes Duchesse is het chique woord voor aardappelsoesjes of aardappelrozetjes. Ik probeerde het onlangs uit en dat ging goed. Ik maakte een zachte puree van de zoete aardappel en deze ging de spuitzak in. Binnen een handomdraai had ik lekkere rozetjes gespoten. Ze gingen nog even de oven in en klaar waren ze. Zo delish en nog gezond ook. Nu wil ik binnenkort ook eens proberen om kroketjes te maken van zoete aardappel, iemand daar al ervaring mee?

zoete aardappelpuree

Ingrediënten voor 10 st.
350 gr zoete aardappel
1 eidooier
1 klontje boter*
Peper en zout

Zo maak je het
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken.

Kook de zoete aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar.

Stamp er een fijne puree van en voeg eventueel een klontje boter toe.

Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout en roer en een eidooier doorheen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en stop de iets afgekoelde puree in de spuitzak.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit rozetjes van de zoete aardappel van ongeveer 3 cm groot op de bakplaat.

Bak de pommes duchesse in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Serveer ze meteen.

pommes duchesse

*Volg je de voedselzandloper, laat dan de boter achterwege.

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.1 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Zoete aardappel Gezonde recepten Koningsdag Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in