poke bowl maken

Poke bowl met zalm

Een van de lekkerste trends als je het ons vraagt. In de stad vind je verschillende poke bowl shops maar met dit recept kan je zelf ook een lekkere poke bowl maken.  Deze poke bowl met zalm en mango is echt heerlijk. Een ideale maaltijd op een warme dag, als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan en wel zin hebt in een licht gerechtje. Je kan ook een poke bowl met tonijn maken en als je niet van vis houdt, dan is dit recept vast iets voor jou.

De poke bowl is wat ons betreft de lekkerste trend sinds tijden. Zelf maken is super eenvoudig.

Pauline

Wat voor rijst gebruik je voor een poke bowl?

Meestal worden poke bowls gemaakt met Japanse rijst, beter bij ons bekend als sushi rijst. Maar je kan ook een andere rijst gebruiken zoals zilvervlies of basmati. Belangrijk is wel dat je er een beetje sushi azijn doorheen doet. En dan kies ik altijd voor een versie die al gezoet is, dan krijg je die typische smaak van sushi rijst. Dat is eigenlijk ook het enige “koken” dat je moet doen voor deze pokebowl met zalm. Verder is het slechts een kwestie van ingrediënten snijden, op smaak brengen en alles in een kom doen. Zo’n kommetje is wel essentieel natuurlijk want het blijft bowl food.

Avocado
poke bowl met zalm en mango
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr verse zalm
  • 250 gr sushi rijst (of basmati)
  • 3 el sushi azijn (gezoete versie)
  • 1 mango
  • 2 avocado's
  • 4 st. snack komkommer
  • 150 gr edamame
  • 1 el (zwart) sesamzaad

Ingrediënten voor de marinade

  • 2 el sojasaus
  • 1 el sushi azijn
  • Sap van een halve limoen
  • 1 el sesamolie

Ingrediënten voor de saus

  • 3 el mayonaise
  • Sap en rasp van een halve limoen
  • 0,5 tl chilipeper
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Meng de sushi azijn door de rijst. Verdeel het over 4 kommen en laat de rijst afkoelen.

  2. Maak een marinade van de sojasaus, de sushi azijn, het limoensap en wat sesamolie. Snijd de zalm in kleine blokjes en leg ze in de marinade.

  3. Snijd de mango in partjes, de avocado in blokjes en schaaf de komkommers in linten.  Verdeel dit samen met de zalm en de edamame over de rijst.

  4. Maak een sausje van de mayonaise en het sap en de rasp van een limoen. Breng op smaak met iets chilipeper en drizzle dit over de poke bowl met zalm.

  5. Garneer de pokebowl met wat (zwart) sesamzaad. Serveer meteen of bewaar maximaal 1 dag in de koelkast.

poke bowl met zalm
zelf pokebowl maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (83 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in