Poke bowl met zalm
Een van de lekkerste trends als je het ons vraagt. In de stad vind je verschillende poke bowl shops maar met dit recept kan je zelf ook een lekkere poke bowl maken. Deze poke bowl met zalm en mango is echt heerlijk. Een ideale maaltijd op een warme dag, als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan en wel zin hebt in een licht gerechtje. Je kan ook een poke bowl met tonijn maken en als je niet van vis houdt, dan is dit recept vast iets voor jou.
De poke bowl is wat ons betreft de lekkerste trend sinds tijden. Zelf maken is super eenvoudig.
Wat voor rijst gebruik je voor een poke bowl?
Meestal worden poke bowls gemaakt met Japanse rijst, beter bij ons bekend als sushi rijst. Maar je kan ook een andere rijst gebruiken zoals zilvervlies of basmati. Belangrijk is wel dat je er een beetje sushi azijn doorheen doet. En dan kies ik altijd voor een versie die al gezoet is, dan krijg je die typische smaak van sushi rijst. Dat is eigenlijk ook het enige “koken” dat je moet doen voor deze pokebowl met zalm. Verder is het slechts een kwestie van ingrediënten snijden, op smaak brengen en alles in een kom doen. Zo’n kommetje is wel essentieel natuurlijk want het blijft bowl food.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr verse zalm
- 250 gr sushi rijst (of basmati)
- 3 el sushi azijn (gezoete versie)
- 1 mango
- 2 avocado's
- 4 st. snack komkommer
- 150 gr edamame
- 1 el (zwart) sesamzaad
Ingrediënten voor de marinade
- 2 el sojasaus
- 1 el sushi azijn
- Sap van een halve limoen
- 1 el sesamolie
Ingrediënten voor de saus
- 3 el mayonaise
- Sap en rasp van een halve limoen
- 0,5 tl chilipeper
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Meng de sushi azijn door de rijst. Verdeel het over 4 kommen en laat de rijst afkoelen.
Maak een marinade van de sojasaus, de sushi azijn, het limoensap en wat sesamolie. Snijd de zalm in kleine blokjes en leg ze in de marinade.
Snijd de mango in partjes, de avocado in blokjes en schaaf de komkommers in linten. Verdeel dit samen met de zalm en de edamame over de rijst.
Maak een sausje van de mayonaise en het sap en de rasp van een limoen. Breng op smaak met iets chilipeper en drizzle dit over de poke bowl met zalm.
Garneer de pokebowl met wat (zwart) sesamzaad. Serveer meteen of bewaar maximaal 1 dag in de koelkast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in