Menu

Pokebowl met zalm en mango

Zijn pokebowls nog wel in? Als ik alle shops in de stad moet geloven wel. In of uit, wat maakt het ook uit? Deze pokebowl met zalm en mango is echt heerlijk. En een ideale maaltijd op een warme dag, als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan en wel zin hebt in een licht gerechtje. Ik ben zelf eerlijk gezegd helemaal niet een liefhebber van rauwe vis. Je maakt mij niet echt blij met een avondje sushi en sashimi. Maar zo een klein beetje in combinatie met veel andere ingrediënten vind ik wel lekker. En jij houd jij ervan?

Zijn pokebowls nog wel in? Als ik alle shops in de stad moet geloven wel. In of uit, wat maakt het ook uit? Deze pokebowl met zalm en mango is echt heerlijk.

Wat voor rijst?

Meestal worden pokebowls gemaakt met Japanse rijst, beter bij ons bekend als sushi rijst. Maar je kan ook een andere rijst gebruiken zoals zilvervlies of basmati. Belangrijk is wel dat je er een beetje sushi azijn doorheen doet. En dan kies ik altijd voor een versie die al gezoet is, dan krijg je die typische smaak van sushi rijst. Dat is eigenlijk ook het enige “koken” dat je moet doen voor deze pokebowl met zalm. Verder is het slechts een kwestie van ingrediënten snijden, op smaak brengen en alles in een kom doen. Zo’n kommetje is wel essentieel natuurlijk want het blijft bowl food.

Is het een favoriet?

Is het een blijvertje? Sla het recept dan op in je persoonlijke account. Dit gaat heel makkelijk door onderaan dit recept op BEWAAR te klikken. Een account aanmaken is gratis en naast het bewaren van je favo recepten, kan je ook weekmenu’s maken en gebruik maken van persoonlijke acties en aanbiedingen. Ben jij al member?

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr verse zalm
  • 250 gr sushi rijst (of basmati)
  • 3 el sushi azijn (gezoete versie)
  • 1 mango
  • 2 avocado's
  • 4 st. snack komkommer
  • 150 gr edamame
  • 1 el (zwart) sesamzaad

Ingrediënten voor de marinade

  • 2 el sojasaus
  • 1 el sushi azijn
  • Sap van een halve limoen
  • 1 el sesamolie

Ingrediënten voor de saus

  • 3 el mayonaise
  • Sap en rasp van een halve limoen
  • 0,5 tl chilipeper

Zo maak je het

  1. Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Meng de sushi azijn door de rijst. Verdeel het over 4 kommen en laat de rijst afkoelen.

  2. Maak een marinade van de sojasaus, de sushi azijn, het limoensap en wat sesamolie. Snijd de zalm in kleine blokjes en leg ze in de marinade.

  3. Snijd de mango in partjes, de avocado in blokjes en schaaf de komkommers in linten.  Verdeel dit samen met de zalm en de edamame over de rijst.

  4. Maak een sausje van de mayonaise en het sap en de rasp van een limoen. Breng op smaak met iets chilipeper en drizzle dit over de pokebowl met zalm.

  5. Garneer de pokebowl met wat (zwart) sesamzaad. Serveer meteen of bewaar maximaal 1 dag in de koelkast.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.