Plaattaart met zuurkool
Yes, weer een nieuwe maand, dus dat betekent weer een nieuwe plaattaart. En deze past perfect in het herfst/winter seizoen. We delen namelijk het recept voor een plaattaart met zuurkool. En toevallig ben ik daar dol op! Mijn favo stamppot is de stamppot zuurkool. Maar ik kan je alvast verklappen dat zuurkool het ook heel goed doet op een plaattaart. Lekker met rookworst erbij en als basis een mengsel van créme fraîche en mosterd. Om het nog wat specialer te maken voegen we wat appel toe. En dat is een hele goede combi met de zuurkool. En, heb ik je al overtuigd om deze plaattaart met zuurkool te maken? Kijk hier voor nog meer lekkere deeg recepten.
De plaattaart recepten zijn stuk voor stuk makkelijk te maken en snel klaar. Dit komt natuurlijk ook door het bladerdeeg op rol van Tante Fanny (onze favo), want dit werkt supermakkelijk. En wij hebben altijd een rolletje in de koelkast liggen.
Plaattaarten parade!
De afgelopen maanden hebben heel wat plaattaarten de revue gepasseerd. Je zou denken, nu zijn de ideeën wel op. Dat is dus niet het geval. Je kunt zoveel kanten op met een plaattaart. Of je nu voor zoet gaat of hartig. Wij hebben vooral laten zien hoe je heel snel en eenvoudig een plaattaart kan bereiden voor het avondeten. Zodat je er met het hele gezin van kan genieten. De plaattaart recepten zijn stuk voor stuk makkelijk te maken en snel klaar. Dit komt natuurlijk ook door het bladerdeeg op rol van Tante Fanny (onze favo), want dit werkt supermakkelijk. En wij hebben altijd een rolletje in de koelkast liggen. Zo kan ik altijd last-minute een plaattaartje maken.
Meer inspiratie?
We hebben dus al heel wat plaattaart recepten voor jullie online gezet. Kijk hier voor alle inspiratie. In december delen we nog een lekkere, winterse plaattaart op de blog met een typisch winters ingrediënt. Kan jij al raden welk ingrediënt we gaan gebruiken? En heb je nog leuke ideeën voor volgend jaar? Laat het ons gerust weten in de comments, dan gaan we er misschien wel mee aan de slag. Misschien vind je het leuk om zoete plaattaarten te zien? Of lekkere borrelhapjes van vers bladerdeeg? We horen het graag!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 2-3 pers.
- 1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny)
- 1 ei
- 75 gr créme fraîche
- 1 tl mosterd
- 300 gr zuurkool
- 0,5 appel
- 0,5 rookworst
- 50 gr geraspte oude kaas
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven,- en onderwarmte).
Rol het bladerdeeg uit. Keep het deeg iets in met een mes langs de randen van het deeg (ong. 1 cm) en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bestrijk de randjes met een beetje eigeel.
Meng de créme fraîche met de mosterd en breng verder op smaak met peper en zout. Laat de zuurkool uitlekken en knijp het uit, zodat er zoveel mogelijk vocht verdwijnt.
Smeer de plaattaart in met de créme fraîche en verdeel de zuurkool over de taart.
Snijd de appel en rookworst in plakjes en verdeel dit over de plaattaart. Strooi vervolgens de oude kaas eroverheen.
Bak de plaattaart met zuurkool in 20-25 minuten goudbruin in de oven.
Dit bericht is in samenwerking met Tante Fanny. Lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in