fbpx
Menu

Plaattaart met zuurkool – Plaattaart van de maand

Yes, weer een nieuwe maand, dus dat betekent weer een nieuwe plaattaart. En deze past perfect in het herfst/winter seizoen. We delen namelijk het recept voor een plaattaart met zuurkool. En toevallig ben ik daar dol op! Mijn favo stamppot is de stamppot zuurkool. Maar ik kan je alvast verklappen dat zuurkool het ook heel goed doet op een plaattaart. Lekker met rookworst erbij en als basis een mengsel van créme fraîche en mosterd. Om het nog wat specialer te maken voegen we wat appel toe. En dat is een hele goede combi met de zuurkool. En, heb ik je al overtuigd om deze plaattaart met zuurkool te maken?

De plaattaart recepten zijn stuk voor stuk makkelijk te maken en snel klaar. Dit komt natuurlijk ook door het bladerdeeg op rol van Tante Fanny (onze favo), want dit werkt supermakkelijk. En wij hebben altijd een rolletje in de koelkast liggen.

Plaattaarten parade!

De afgelopen maanden hebben heel wat plaattaarten de revue gepasseerd. Je zou denken, nu zijn de ideeën wel op. Dat is dus niet het geval. Je kunt zoveel kanten op met een plaattaart. Of je nu voor zoet gaat of hartig. Wij hebben vooral laten zien hoe je heel snel en eenvoudig een plaattaart kan bereiden voor het avondeten. Zodat je er met het hele gezin van kan genieten. De plaattaart recepten zijn stuk voor stuk makkelijk te maken en snel klaar. Dit komt natuurlijk ook door het bladerdeeg op rol van Tante Fanny (onze favo), want dit werkt supermakkelijk. En wij hebben altijd een rolletje in de koelkast liggen. Zo kan ik altijd last-minute een plaattaartje maken.

Meer inspiratie?

We hebben dus al heel wat plaattaart recepten voor jullie online gezet. Kijk hier voor alle inspiratie. In december delen we nog een lekkere, winterse plaattaart op de blog met een typisch winters ingrediënt. Kan jij al raden welk ingrediënt we gaan gebruiken? En heb je nog leuke ideeën voor volgend jaar? Laat het ons gerust weten in de comments, dan gaan we er misschien wel mee aan de slag. Misschien vind je het leuk om zoete plaattaarten te zien? Of lekkere borrelhapjes van vers bladerdeeg? We horen het graag!

2-3 personen

Ingrediënten voor 2-3 pers.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven,- en onderwarmte).

  2. Rol het bladerdeeg uit. Keep het deeg iets in met een mes langs de randen van het deeg (ong. 1 cm) en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bestrijk de randjes met een beetje eigeel.

  3. Meng de créme fraîche met de mosterd en breng verder op smaak met peper en zout. Laat de zuurkool uitlekken en knijp het uit, zodat er zoveel mogelijk vocht verdwijnt.

  4. Smeer de plaattaart in met de créme fraîche en verdeel de zuurkool over de taart.

  5. Snijd de appel en rookworst in plakjes en verdeel dit over de plaattaart. Strooi vervolgens de oude kaas eroverheen.

  6. Bak de plaattaart met zuurkool in 20-25 minuten goudbruin in de oven.

Dit bericht is in samenwerking met Tante Fanny. Lees mijn disclaimer. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

7 reacties

  • Wil
    30 november 2019 om 19:31

    Het was een heerlijk recept ,zeker voor herhaling heerlijk.

  • Thea
    29 november 2019 om 10:11

    De plaattaart was heerlijk, ik ga er vaker eentje maken. Alleen een vraag over de bodem: die vond ik erg dun. Kan het zijn dat ik hem anders moet bakken? Op de rol staat 220 graden, in het recept 200.

  • Ramona
    27 november 2019 om 21:23

    Hoi Pauline, Wat een heerlijk recept weer! We hebben vanavond heerlijk met vrienden genoten van de plaatbatterij met zuurkool, ook de kids vonden het lekker. De laatste anderhalf jaar ben ik steeds meer aan het uitbreiden met mijn kookkunsten. Ik ben enorm fan van jouw heerlijke recepten, je bent een grote inspiratie voor mij. Hopelijk komen er nog vele heerlijke recepten bij, ik kan niet wachten!

  • Jessica
    25 november 2019 om 11:28

    Hoi Pauline, ik ben zo enorm fan van jouw recepten! Ik heb al jaren enkele succesrecepten van jouw website die met regelmaat worden gemaakt. Ook leuk om tussendoor je persoonlijke updates te lezen. Ik waardeer het dat je zo jezelf blijft, ondanks dat je toch heel veel fans hebt gekregen door de jaren heen. Ga zo door!! Deze plaattaart ga ik zeker ook eens proberen.

  • Sabine
    23 november 2019 om 10:59

    Deze plaattaart was echt heerlijk! Ik ben dol op zuurkool en leuk om het eens in een ander jasje klaar te maken. Meestal maak ik de variant met zoete aardappel van deze site. Kom maar door met die boerenkoolplaattaart. Tenminste, ik denk dat we die volgende maand gaan terugzien:-)

  • [email protected]
    22 november 2019 om 06:22

    Je gebruikt het eigeel om de randjes in te smeren...

  • Stephanie
    21 november 2019 om 17:10

    Waar is het ei voor nodig??? Staat bij ingrediënten maar komt niet voor in het recept??

Reactie plaatsen