Menu

Pasen: Plaattaart met zalm en avocado (Plaattaart van de de maand)

Daar ben ik weer met een leuk recept voor Pasen. Deze plaattaart met zalm en avocado is leuk om bij de brunch te serveren. Je kan hem gewoon koud serveren, wel zo makkelijk want dan hoef je niet á la minute nog de keuken in te duiken. Tijdens mijn zwangerschap verheugde ik me echt weer op gerookte zalm en toen ik deze taart maakte, moest ik me ook echt inhouden om geen hap te nemen. Ik weet dat zalm van een goede visboer wel eventueel kan, maar ik wilde eigenlijk geen risico’s nemen. Maar nu mag het weer en ga ik ook zeker van wat gerookte zalm genieten.

Van mij hoeft een heel paasdiner niet perse. Maar die lekkere broodjes (en feeststol, ik heb er nu al zin in), beleg en salades verheug ik mij nu al op.

Onze paasplannen

Wat gaan jullie doen met de paasdagen? Wij gaan gezellig brunchen met de familie en verder niet zoveel. Echt bijzonder dat we nu gewoon met 9 man aan tafel zitten. Nou ja de kleinste ligt waarschijnlijk gewoon in zijn babynestje te slapen, maar je snapt me wel. Ik vind ontbijten/brunchen nog steeds het leukste van Pasen. Van mij hoeft een heel paasdiner niet perse. Maar die lekkere broodjes (en feeststol, ik heb er nu al zin in), beleg en salades verheug ik mij nu al op. Zo leuk dat Lasse en Merlijn dit soort dingen ook al echt meekrijgen. Ze smullen lekker mee met ons. Het plaattaartje is wat minder kidsproof, maar des te meer voor ons.

2 -3 personen

Ingrediënten voor 2 - 3 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 150 gr gerookte zalm
  • 1,5 avocado
  • 30 gr rucola
  • 0,5 rode ui
  • 1 ei
  • 100 gr crème fraîche
  • Rasp van een halve citroen
  • Paar takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)

  2. Rol het vel bladerdeeg uit op een bakplaat. Snijd de randjes een beetje in (let op niet helemaal door) en prik gaatjes in het deeg. Bestrijk de randjes met wat losgeklopt ei.

  3. Meng de crème fraîche met de rasp van een halve citroen, wat gehakte peterselie en breng deze op smaak met peper en zout. Verdeel de crème fraîche (houd iets achter ter garnering) over het bladerdeeg. Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel deze ook voor de taart.  Schuif de plaattaart in de oven. Laat hem in 20 – 25 minuten goudbruin worden.

  4. Snijd de avocado in plakjes. Verdeel dit samen met de gerookte zalm over de plaattaart.

  5. Garneer de plaattaart met zalm met de overgebleven crème fraîche en wat verse rucola. Breng voor het serveren nog extra op smaak met peper en zout en eventueel een klein beetje olijfolie.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST