bladerdeegtaart mat zalm

Plaattaart met zalm en avocado

Daar ben ik weer met een leuk recept voor Pasen. Deze plaattaart met zalm en avocado is leuk om bij de brunch te serveren. Je kan hem gewoon koud serveren, wel zo makkelijk want dan hoef je niet á la minute nog de keuken in te duiken. Tijdens mijn zwangerschap verheugde ik me echt weer op gerookte zalm en toen ik deze taart maakte, moest ik me ook echt inhouden om geen hap te nemen. Ik weet dat zalm van een goede visboer wel eventueel kan, maar ik wilde eigenlijk geen risico’s nemen. Maar nu mag het weer en ga ik ook zeker van wat gerookte zalm genieten. Kijk hier voor nog meer lekkere deeg recepten.

Van mij hoeft een heel paasdiner niet perse. Maar die lekkere broodjes (en feeststol, ik heb er nu al zin in), beleg en salades verheug ik mij nu al op.

Pauline

Onze paasplannen

Wat gaan jullie doen met de paasdagen? Wij gaan gezellig brunchen met de familie en verder niet zoveel. Echt bijzonder dat we nu gewoon met 9 man aan tafel zitten. Nou ja de kleinste ligt waarschijnlijk gewoon in zijn babynestje te slapen, maar je snapt me wel. Ik vind ontbijten/brunchen nog steeds het leukste van Pasen. Van mij hoeft een heel paasdiner niet perse. Maar die lekkere broodjes (en feeststol, ik heb er nu al zin in), beleg en salades verheug ik mij nu al op. Zo leuk dat Lasse en Merlijn dit soort dingen ook al echt meekrijgen. Ze smullen lekker mee met ons. Het plaattaartje is wat minder kidsproof, maar des te meer voor ons.

plaattaart met zalm
zalmtaart

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 2 - 3 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 150 gr gerookte zalm
  • 1,5 avocado
  • 30 gr rucola
  • 0,5 rode ui
  • 1 ei
  • 100 gr crème fraîche
  • Rasp van een halve citroen
  • Paar takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)

  2. Rol het vel bladerdeeg uit op een bakplaat. Snijd de randjes een beetje in (let op niet helemaal door) en prik gaatjes in het deeg. Bestrijk de randjes met wat losgeklopt ei.

  3. Meng de crème fraîche met de rasp van een halve citroen, wat gehakte peterselie en breng deze op smaak met peper en zout. Verdeel de crème fraîche (houd iets achter ter garnering) over het bladerdeeg. Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel deze ook voor de taart.  Schuif de plaattaart in de oven. Laat hem in 20 – 25 minuten goudbruin worden.

  4. Snijd de avocado in plakjes. Verdeel dit samen met de gerookte zalm over de plaattaart.

  5. Garneer de plaattaart met zalm met de overgebleven crème fraîche en wat verse rucola. Breng voor het serveren nog extra op smaak met peper en zout en eventueel een klein beetje olijfolie.

bladerdeegtaart mat zalm
paasrecept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in