
Plaattaart met rood fruit
Geef mij bladerdeeg, room en vers fruit en je hoort mij niet meer. Die combinatie van knapperig deeg met zachte room en de frisse smaken van het zomerfruit vind ik echt heerlijk. Daarom heb ik deze keer geen hartige maar een zoete plaattaart met rood fruit gemaakt. Het recept is supermakkelijk, snel klaar en je maakt er heel veel mensen gelukkig mee. En het leuke is je kan er volop mee variëren. Maak hem bijvoorbeeld eens met mascarponeroom en steenfruit of met zoete kersen en chocoladeschaafsel. Kijk hier voor nog meer lekkere bakrecepten.
Lekker vers deeg
Ik heb tegenwoordig altijd een rolletje Tante Fanny bladerdeeg in de koelkast liggen, want zo kan ik supersnel een maaltijd of in dit geval taart op tafel zetten. Het deeg is heel veelzijdig en handig in gebruik en dat vind ik zo leuk aan dit product. Je kan het trouwens ook heel goed invriezen, handig voor als je een voorraadje achter de hand wil houden. Je koopt het bladerdeeg op rol o.a. bij de Jumbo in het koelvak. Voor de vulling heb ik nu een Zwitserse room gemaakt. Ken je dat? Dat is een mengsel van banketbakkersroom en slagroom, zo lekker! En daarop gaat wat rood zomerfruit, extra lekker nu het in het seizoen is.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 6 - 8 personen
- 1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny)
- 1 x banketbakkersoom (recept)
- 200 ml slagroom
- 750 gr rood fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen)
- 1 ei
- Poedersuiker
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Rol het bladerdeeg uit. Leg het inclusief het bakpapier op een bakplaat. Maak met de achterzijde van een mes inkepingen in het deeg. Snijd niet helemaal door. Prik gaatjes in het midden van het deeg. Hierdoor gaan de randjes mooi opstaan. Bestrijk de randen met een losgeklopt ei. Bak de plaattaart in ongeveer 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat het vervolgens helemaal afkoelen. Je kan de bodem eventueel ook de avond van tevoren bakken.
Maak de banketbakkersroom volgens het recept. Je kan eventueel ook een mix gebruiken als je dit makkelijker vindt. Laat de gele room volledig afkoelen. Mix in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de slagroom vervolgens door de gele room en laat dit even opstijven in de koelkast.
Verdeel de Zwitserse room over het bladerdeeg. Verdeel het rode fruit over de taart.
Garneer de plaattaart met rood fruit met poedersuiker en serveer meteen. Of bewaar hem tot gebruik in de koelkast.



Dit bericht is in samenwerking met Tante Fanny. Lees hier mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan