Menu

Loempia plaattaart met kip

Een plaattaart met kip heb ik nog niet eerder gedeeld op de blog. Op de een of andere manier kies ik toch vaker voor vegetarische plaattaart recepten (met veel kaas). Maar dit is weer eens wat anders. Het is eigenlijk een soort opengevouwen loempia. Maar dan een stuk gezonder want dit wordt niet gefrituurd. Maar wel net zo lekker.  Dubbele win win dus. Je zou er zelfs pindasaus bij kunnen eten, maar dat heb ik achterwege gelaten. Maar het kan dus wel. Ik ben heel benieuwd wat je van dit recept vindt.

Deze plaattaart is eigenlijk een soort loempia. Maar dan opengevouwen en een stuk gezonder.

Even marineren

Heel eerlijk, vaak heb ik geen geduld om mijn vlees te laten marineren. Zonde, want het wordt er wel echt lekkerder van. Dus zet als je het geduld en de tijd hebt, de kip het liefst een uur van tevoren klaar. Dan trekken de smaken er extra lekker in. De groentes wil ik graag knapperig houden, maar wel smaak geven. Dus die heb ik rauw toegevoegd. Is het een favorietje? Sla hem dan op in je persoonlijke account. Het aanmaken van een account is gratis en je kan er al je favo recepten bewaren en weekmenu’s maken.

2 - 3 personen

Ingrediënten voor 2- 3 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 kipfilets
  • 50 gr worteljulienne
  • 100 gr taugé
  • 0,5 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 el sojasaus
  • 30 gr pinda's
  • Evt. klein handje koriander

Ingrediënten marinade

  • 2 el sojasaus
  • 1 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 rode peper
  • Sap van een halve limoen

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven,- en onderwarmte).

  2. Maak een marinade van 2 el sojasaus, 1 el zonnebloemolie, een kneepje limoensap, een gehakt teentje knoflook en een halve gehakte rode peper (zonder zaadjes). Snijd de kipfilets in stukjes en laat ze minimaal 30 minuten marineren (het liefst langer).

  3. Bak de kip rondom aan in een grote wokpan. Het hoeft niet helemaal gaar te worden want de kip gaart ook nog in de oven.

  4. Snijd de paprika in repen, de rode ui in halve ringen en doe dit samen met de worteljulienne en taugé in een kom. Voeg een el sojasaus toe en hussel even om.

  5. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Keep het deeg iets in met een mes langs de randen van het deeg (ong. 1 cm) en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.

  6. Verdeel de kip en de groentes over de plaattaart en garneer met een klein handje pinda’s.

  7. Bak de plaattaart met kip in ongeveer 20 – 25 minuten goudbruin in de oven.

  8. Garneer de loempiaplaattaart eventueel met koriander en serveer meteen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST