Plaatcake met perzik en Hüttenkäse
Sponsored. Wat ontzettend leuk dat jullie allemaal op mijn Hüttenkäse insiders oproep hebben gereageerd. Dank je wel daarvoor. Inmiddels is de insidersclub bekend en heeft iedereen een mailtje en een pakket ontvangen. Ik kreeg de uitdaging om een recept te maken met Hüttenkäse, zelfrijzend bakmeel en vanille. En wat kun je met deze ingrediënten dan beter maken dan taart? Ik maakte een plaatcake met perzik, lekker zomers en ideaal om uit te delen bij een tuinfeestje of barbecue.
De perziken zijn nu volop in het seizoen, dus die mag je niet laten liggen. Ik nam witte perziken mee, zo lekker, maar je kunt ook voor ander fruit kiezen zoals bessen, stukjes mango of ananas. Ik had de vanille natuurlijk in de taart kunnen verwerken, maar om het extra lekker te maken, gebruikte ik die apart in de vanilleroom. De Hüttenkäse geeft een lekkere frisse smaak aan de taart en dat is heerlijk in combinatie met het zoete fruit. Ik ben natuurlijk reuze benieuwd wat mijn insiders allemaal gaan maken. Ben je ook dol op Hüttenkäse? Nog meer inspiratie voor #lekkerlicht recepten met Hüttenkäse vind je hier.
Ingrediënten voor 1 plaatcake (12 personen)
200 gr Hüttenkäse
3 perziken
250 ml slagroom
4 eieren
200 gr suiker + 1 el suiker
200 gr zelfrijzend bakmeel
60 ml zonnebloemolie
1 vanillestokje
Snuf zout
Materialen
Bakvorm 27 x 30 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop met een garde de eieren, de Hüttenkäse en de suiker door elkaar. Het is niet erg als er nog wat klontjes in zitten.
Voeg de olie bij het beslag en meng het even goed. Je kunt ook een andere neutrale olie, zoals kokosolie gebruiken.
Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout door het mengsel.
Bekleed een platte vorm met een vel bakpapier. De afmetingen maken niet zo heel veel uit. Hoe groter je vorm, hoe platter je cake. Giet het beslag in de vorm.
Was de perziken en snijd deze in partjes (uiteraard zonder de pit). Verdeel de partjes over de plaatcake.
Bak de cake in ongeveer 20 – 25 minuten gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
Laat de cake iets afkoelen in de vorm en snijd hem dan in stukken.
Klop in de tussentijd de slagroom met een el suiker en het merg uit het vanillestokje luchtig.
Serveer de perzikentaart met de vanilleroom.
Je kunt de cake ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.
Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.
Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in