Plaatcake met peer en kaneelcrumble
Geweldig lekkere plaatcake met peer. De bodem maak je van een bros deeg en de topping is een knapperige kaneelcrumble. De taart vulden we met plakjes peer en appel, die in de oven heerlijk zacht worden. We gaven deze plaatcake een extraatje door gembersiroop aan de vulling toe te voegen: een perfecte match! Natuurlijk kun je deze taart ook in een springvorm maken, gebruik dan een 24 centimeter vorm. Wil je net als wij een rechthoekige vorm maken (want dat snijdt zo lekker makkelijk) maak hem dan in een brownievorm. Veel bakplezier!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten 8-10 stukjes
- 250 gr roomboter
- 1 ei
- 350 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 175 gr witte basterdsuiker
- 3 peren
- 2 rode appels
- 3 el gembersiroop
- 3 el custardpoeder
- 0,25 tl zout
Ingrediënten kaneelcrumble
- 50 gr roomboter
- 75 gr suiker
- 2 tl kaneelpoeder
- 75 gr zelfrijzend bakmeel
Materiaal
- brownievorm, ingevet en bekleed met bakpapier
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met de bodem. Snijd roomboter in blokjes. Kneed de blokjes boter, witte basterdsuiker, bloem, zout, ei en bakpoeder in een mengkom tot samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten in de vriezer rusten.
Maak de kaneelcrumble door de boter in vlokjes te snijden. Meng ze daarna met het zelfrijzend bakmeel, suiker en kaneelpoeder en kneed tot grove kruimels. Doe ze in een luchtdicht bakje en zet tot gebruik in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht)
Schil de peren en appels, haal de klokhuizen er uit en snijd ze in plakjes van 4 mm dik. Doe ze over in een mengkom en schep de gembersiroop en custardpoeder er door.
Rol het deeg met wat extra bloem uit tot een rechthoekige plak van 35 bij 20 cm. Bekleed er de bodem en de zijkanten van de brownievorm mee. Het deeg kan plakkerig zijn, gebruik eventueel extra bloem of druk het deeg gelijkmatig in de vorm.
Verdeel de plakjes peer en appel er over de bodem en druk de vulling goed aan. Haal de kruimels uit de vriezer en strooi ze over de vulling. Zet de plaatcake 60 minuten in de oven tot de kruimels mooi goudbruin zijn gebakken.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in