
Plaatcake met peer en kaneelcrumble
Geweldig lekkere plaatcake met peer. De bodem maak je van een bros deeg en de topping is een knapperige kaneelcrumble. De taart vulden we met plakjes peer en appel, die in de oven heerlijk zacht worden. We gaven deze plaatcake een extraatje door gembersiroop aan de vulling toe te voegen: een perfecte match! Natuurlijk kun je deze taart ook in een springvorm maken, gebruik dan een 24 centimeter vorm. Wil je net als wij een rechthoekige vorm maken (want dat snijdt zo lekker makkelijk) maak hem dan in een brownievorm. Veel bakplezier!



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten 8-10 stukjes
- 250 gr roomboter
- 1 ei
- 350 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 175 gr suiker
- 3 peren
- 2 rode appels
- 3 el gembersiroop
- 3 el custardpoeder
- 0,25 tl zout
Ingrediënten kaneelcrumble
- 50 gr roomboter
- 75 gr suiker
- 2 tl kaneelpoeder
- 75 gr zelfrijzend bakmeel
Materiaal
- brownievorm, ingevet en bekleed met bakpapier
Zo maak je het
Begin met de bodem. Snijd roomboter in blokjes. Kneed de blokjes boter, witte basterdsuiker, bloem, zout, ei en bakpoeder in een mengkom tot samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten in de vriezer rusten.
Maak de kaneelcrumble door de boter in vlokjes te snijden. Meng ze daarna met het zelfrijzend bakmeel en kaneelpoeder en kneed tot grove kruimels. Doe ze in een luchtdicht bakje en zet tot gebruik in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht)
Schil de peren en appels, haal de klokhuizen er uit en snijd ze in plakjes van 4 mm dik. Doe ze over in een mengkom en schep de gembersiroop en custardpoeder er door.
Rol het deeg met wat extra bloem uit tot een rechthoekige plak van 35 bij 20 cm. Bekleed er de bodem en de zijkanten van de brownievorm mee. Het deeg kan plakkerig zijn, gebruik eventueel extra bloem of druk het deeg gelijkmatig in de vorm.
Verdeel de plakjes peer en appel er over de bodem en druk de vulling goed aan. Haal de kruimels uit de vriezer en strooi ze over de vulling. Zet de plaatcake 60 minuten in de oven tot de kruimels mooi goudbruin zijn gebakken.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan