Pizza met mozzarella en asperges

Pizza met mozzarella en asperges

Wist je dat je groene asperges ook rauw kunt eten? Dun gesneden is het heerlijk door een salade of pasta. Wij maakten er een lekkere pizza met mozzarella en tomaat van. Ziet er niet alleen heel luxe uit, is ook gewoon heel lekker. Je kunt de asperges het beste in dunne plakjes snijden met een fijnschiller of kaasschaaf. De asperges hoef je dus niet te koken, bakken of te wokken, ze zijn direct klaar om te eten. Maak de pizza extra lekker met een drizzle van je favoriete olijfolie en wat van die Parmezaanse kaas flakes! Wil je vaker bijzondere pizza’s eten? Kijk hier dan eens voor lekker veel inspiratie.

Pizza met mozzarella en asperges
Pizza met mozzarella en asperges

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 pizzabodems
  • 16 groene asperges
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr pomodorini tomaatjes (uit blik)
  • 250 gr tomatentapenade
  • 90 gr ansjovis (2 blikjes)
  • 2 bollen mozzarella
  • 4 el Parmezaanse kaas flakes
  • 4 takjes basilicum
  • 2 tl chilivlokken
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht).

  2. Maak de pizzasaus door in een kommetje de tomatentapenade los te roeren met de pomodorini tomaatjes. Gebruik de achterkant van een lepel om de tomaatjes plat te drukken. Haal de schilletjes van de knoflook en hak de teentjes fijn. Meng ze samen met de chilivlokken door de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus.

  3. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze met een fijnschiller in de lengte in dunne plakken.

  4. Beleg de pizza’s met de ansjovis. Scheur de mozarella in stukken en leg ze op de pizza’s. Zet de bodems in de oven en bak in 10 minuten de bodems krokant. Maak de pizza’s af met de dungesneden asperges, blaadjes basilicum en Parmezaanse kaas flakes.

Pizza met mozzarella en asperges
Pizza met mozzarella en asperges

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Pizza recepten Snelle recepten Brood en deeg Tomaat Italiaanse recepten Notenvrije recepten Oven Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)

4 juli 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in