Pizza met mozzarella en asperges
Wist je dat je groene asperges ook rauw kunt eten? Dun gesneden is het heerlijk door een salade of pasta. Wij maakten er een lekkere pizza met mozzarella en tomaat van. Ziet er niet alleen heel luxe uit, is ook gewoon heel lekker. Je kunt de asperges het beste in dunne plakjes snijden met een fijnschiller of kaasschaaf. De asperges hoef je dus niet te koken, bakken of te wokken, ze zijn direct klaar om te eten. Maak de pizza extra lekker met een drizzle van je favoriete olijfolie en wat van die Parmezaanse kaas flakes! Wil je vaker bijzondere pizza’s eten? Kijk hier dan eens voor lekker veel inspiratie.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 pizzabodems
- 16 groene asperges
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr pomodorini tomaatjes (uit blik)
- 250 gr tomatentapenade
- 90 gr ansjovis (2 blikjes)
- 2 bollen mozzarella
- 4 el Parmezaanse kaas flakes
- 4 takjes basilicum
- 2 tl chilivlokken
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht).
Maak de pizzasaus door in een kommetje de tomatentapenade los te roeren met de pomodorini tomaatjes. Gebruik de achterkant van een lepel om de tomaatjes plat te drukken. Haal de schilletjes van de knoflook en hak de teentjes fijn. Meng ze samen met de chilivlokken door de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus.
Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze met een fijnschiller in de lengte in dunne plakken.
Beleg de pizza’s met de ansjovis. Scheur de mozarella in stukken en leg ze op de pizza’s. Zet de bodems in de oven en bak in 10 minuten de bodems krokant. Maak de pizza’s af met de dungesneden asperges, blaadjes basilicum en Parmezaanse kaas flakes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in