
Broodje falafel
Een broodje falafel is inmiddels helemaal ingeburgerd. Iedereen weet inmiddels wel wat falafel is en hoe lekker het is. Er gaat niets boven zelfgemaakte falafel en het liefst op een zelfgemaakt pita broodje. Hoe je zelf pita’s maakt, lees je hier. Zelf falafel maken is niet heel moeilijk en je hebt er ook niet heel veel voor nodig. Ik heb er voor gekozen om de falafel te bakken in een pan, je kan het ook frituren. En bakken in de pan is ook nog eens gezonder. We eten onze pita falafel het liefst met tzatziki, rode ui en sla. Zo lekker!


We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 400 gr kikkererwten uit blik
- 3 el bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl komijn
- Sap van een halve citroen
- 0,5 chilipeper
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- Zout
Lekker met
- 4 pitabroodjes
- 4 el tzatziki
- 75 gr sla
- 1 rode ui (in ringen)
- 0,5 komkommer
Zo maak je het
Maak de pita’s en de tzatziki volgens het recept. Of kies voor kant en klare broodjes en saus.
Meng de kikkererwten met het uitje, de chili peper, de knoflook en het sap van de citroen tot een gladde pasta. Meng de bloem en het bakpoeder door de kikkererwten. Breng de massa op smaak met wat zeezout en komijn. Als het mengsel nog te nat is, voeg je wat extra bloem toe.
Verhit de olie in een grote koekenpan en laat het goed warm worden. Vorm met natte handen platte balletjes van het mengsel ter grootte van een bitterbal. Bak de falafel aan weerszijden goudbruin op een middel hoog vuur. Draai de balletjes voorzichtig om met een spatel.
Neem een pita broodje en leg hier wat sla op en daarop wat plakjes komkommer.Leg daarop 3 falafel balletjes en een flinke lepel tzatziki. Garneer met de rode ui.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan