Pita falafel

Pita falafel met kruidenyoghurtsaus

Lekker broodje pita falafel. Een leuk recept wanneer je iets lekkers en voedzaams wilt eten maar weinig tijd hebt. Wij vonden het leuk om een kleine twist aan dit recept te geven door over de falafel kaas te smelten. Zo krijgt de falafel nog meer smaak en maak je het broodje in een handomdraai extra lekker. Erbij maak je een lekkere frisse salade van komkommer en avocado. Besmeer de pitabroodjes met pittige Harissa en vul ze met de falafel en salade. Maak het broodje nog lekkerder met een romige kruidenknoflooksaus.

ingredient komkommer
Pita falafel

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr falafel
  • 4 pitabroodjes
  • 2 avocados
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 4 plakken jonge kaas
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 4 el harissa
  • 15 gr verse dille
  • 3 takjes verse munt
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Leg de falafel op de bakplaat en bak ze in 8 minuten warm en goudbruin. Haal ze uit de oven en beleg elke falafel met een plakje kaas (van ongeveer 2x2cm), zet de falafel terug in de oven en laat de kaas in 2-4 minuten smelten.

  3. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt door elkaar. Haal de blaadjes van de munt en hak dit samen met de dille fijn. Hak ook de knoflook fijn. Meng dit met de yoghurt. Zet tot gebruik apart.

  4. Maak de komkommer- en avocadosalade. Snijd de komkommer in blokjes van 1 centimeter. Halveer de avocado, haal de pit er uit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes. Meng de komkommer door de avocado.

  5. Verwarm de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de broodjes open, besmeer ze met de Harissa, vul ze met de komkommer- en avocadosalade en de falafel en geef de knoflookyoghurtsaus er bij.

ingredient komkommer
Pita falafel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (17 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in