Pindakaas koekjes

Pindakaas koekjes

Ik heb iets met pindakaas. Ik neem regelmatig een lepel uit de pot en ik vind het heerlijk! Ik zal dit wel van mijn vader hebben, want die eet al van jongs af aan elke dag een boterham met pindakaas. Ik maakte al eens peanutbutter fudge en chocolate and pindakaas koekjes stonden al een tijdje op mijn to cook lijstje. Mijn timing was niet echt slim, ik maakte ze om zes uur met als resultaat, dat de helft van het deeg in mijn mond verdween…

Ingrediënten voor 30 stuks
100 gr boter
100 gr pindakaas
250 gr bloem
1 tl bakpoeder
100 gr suiker
75 gr chocolate chips puur
75 gr pinda’s
3 el ijskoud water
Snuf zout

Bereidingswijze
Snij de koude boter in blokjes en voeg deze samen met de pindakaas in een kom.

Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit bij de boter.

Voeg de chocolate chips toe. Als je dit niet kunt vinden, hak je gewoon 75 gr pure chocolade in stukjes.

Hak de pinda’s in stukken en voeg deze bij de massa.

Voeg de suiker en het zout toe en kneed het geheel tot een deeg.

Voeg lepel bij lepel het water toe. Als het te droog is voeg je nog een extra lepel water toe. Als het deeg al vrij nat is, voeg je geen water toe.

Laat het deeg vervolgens een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Maak balletjes ter grootte van een € 2 euro munt en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

Bak de pindakaas koekjes in ongeveer 20 minuten af!

pindakaas koekjes

 

feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Koekjes recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in