Menu
Pindakaas-chocoblokjes-UPK-20-01-BLOGPOST-082.jpg

Pindakaas koekjes

Dit is een lekker recept voor pindakaas koekjes. Of eigenlijk zijn het geen koekjes die je moet bakken, want hier komt geen oven aan te pas. Maar meer een soort truffels. Dit no bake koekjesrecept maak je met volkoren koekjes, pindakaas, havermout en muesli. Dit maal je fijn in een keukenmachine. Daarna voeg je pindakaas toe en mix je alles door elkaar totdat er een soort deeg ontstaat. Je kunt het in balletjes rollen, of zoals ik gedaan heb in blokjes snijden. Het gemakkelijkste is wanneer je het deeg even in een bakblik verder laat opstijven in de koelkast. Daarna snijd je de blokjes op de maat die je wilt. En dan lekker dippen in de chocolade! Ben je al overtuigd?

16-20 blokjes

Ingrediënten voor 16-20 st.

  • 250 gr pindakaas
  • 300 gr pure chocolade
  • 200 gr digestive volkoren koekjes (+ 4 extra koekjes)
  • 75 gr havervlokken
  • 75 gr muesli
  • 50 gr boter
  • 1 el pinda's

Materiaal

  • 20x20 bakvorm of ovenschaal, bekleed met bakpapier
  • keukenmachine of hakmolentje van de staafmixer

Zo maak je het

  1. Maal de koekjes, havervlokken en muesli in een keukenmachine fijn. Doe ze over in een kom en schep de pindakaas er goed doorheen. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg bij het pindakaas mengsel. Bekleed een vierkant of rechthoekige bakvorm (ik gebruikte een schaal van 20 x 20 cm) of ovenschaal met bakpapier. Schep het mengsel in de vorm en strijk mooi glad. Zet 30-40 minuten in de koelkast. 

  2. Maak de topping: doe de pinda’s en extra koekjes in de keukenmachine en maal wederom heel fijn. Schep over in een schaaltje en zet even apart. 

  3. Haal het koekjes en pindakaas mengsel uit de koelkast en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. 

  4. Smelt ondertussen de chocolade in een kom (rvs), boven een pan met een bodempje kokend water (au bain Marie). Leg de blokjes op een taartrooster. Leg onder het rooster een stuk bakpapier of iets wat vies mag worden en je snel hebt opgeruimd. Overgiet de blokjes met de gesmolten chocolade en laat uitlekken. Leg ze dan op een bakplaat (die in de koelkast past) bekleed met bakpapier. Bestrooi met de topping en zet ze (ca 20 minuten) om verder uit te harden in de koelkast. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan