Pindakaas koekjes pindakaas recepten

Pindakaas koekjes

Dit is een lekker recept voor pindakaas koekjes. Of eigenlijk zijn het geen koekjes die je moet bakken, want hier komt geen oven aan te pas. Maar meer een soort truffels. Dit no bake koekjesrecept maak je met volkoren koekjes, pindakaas, havermout en muesli. Dit maal je fijn in een keukenmachine. Daarna voeg je pindakaas toe en mix je alles door elkaar totdat er een soort deeg ontstaat. Je kunt het in balletjes rollen, of zoals ik gedaan heb in blokjes snijden. Het gemakkelijkste is wanneer je het deeg even in een bakblik verder laat opstijven in de koelkast. Daarna snijd je de blokjes op de maat die je wilt. En dan lekker dippen in de chocolade! Ben je al overtuigd?

Pindakaas chocoblokjes
Pindakaas koekjes pindakaas recepten
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 16-20 st.

  • 250 gr pindakaas
  • 300 gr pure chocolade
  • 200 gr digestive volkoren koekjes (+ 4 extra koekjes)
  • 75 gr havervlokken
  • 75 gr muesli
  • 50 gr boter
  • 1 el pinda's

Materiaal

  • 20x20 bakvorm of ovenschaal, bekleed met bakpapier
  • keukenmachine of hakmolentje van de staafmixer
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maal de koekjes, havervlokken en muesli in een keukenmachine fijn. Doe ze over in een kom en schep de pindakaas er goed doorheen. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg bij het pindakaas mengsel. Bekleed een vierkant of rechthoekige bakvorm (ik gebruikte een schaal van 20 x 20 cm) of ovenschaal met bakpapier. Schep het mengsel in de vorm en strijk mooi glad. Zet 30-40 minuten in de koelkast. 

  2. Maak de topping: doe de pinda’s en extra koekjes in de keukenmachine en maal wederom heel fijn. Schep over in een schaaltje en zet even apart. 

  3. Haal het koekjes en pindakaas mengsel uit de koelkast en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. 

  4. Smelt ondertussen de chocolade in een kom (rvs), boven een pan met een bodempje kokend water (au bain Marie). Leg de blokjes op een taartrooster. Leg onder het rooster een stuk bakpapier of iets wat vies mag worden en je snel hebt opgeruimd. Overgiet de blokjes met de gesmolten chocolade en laat uitlekken. Leg ze dan op een bakplaat (die in de koelkast past) bekleed met bakpapier. Bestrooi met de topping en zet ze (ca 20 minuten) om verder uit te harden in de koelkast. 

Pindakaas chocoblokjes
Pindakaas chocoblokjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in