Picknick salade

Picknick salade met aardappel

Deze is voor de picknick.. lunch op het strand of in het bos. Onderweg in de auto of voor wanneer je iets mee wilt nemen naar een bbq. Natuurlijk hoef je hem niet ergens mee naar toe te nemen, maar door de samenstelling is hij perfect voor dit doel. Deze picknick salade maak je van aardappeltjes, bloemkool en augurkjes. Samen met een groene yoghurt dressing gemaakt met ansjovis, citroen en peterselie heb je een perfecte aanvulling op je bbq. De salade kun je dus gemakkelijk in een bakje of potje stoppen. Je kunt eenpersoons weckpotjes vullen, of een grote pot meenemen. Wat voor jou natuurlijk het handigste is.

Rauwe bloemkool

In de salade gebruik ik rauwe bloemkool. Dat is hartstikke lekker, knapperig en fris. En natuurlijk heel gezond. Je kunt hele kleine roosjes snijden of ze even in een keukenmachine grof malen. De groene dressing maak je lekker snel in het hakmolentje van de staafmixer, omdat je yoghurt toevoegt in plaats van mayonaise en een heel klein beetje olijfolie is de dressing en salade hardstikke gezond. Ben je geen fan van ansjovis of wil je er een vegetarische salade van maken: gebruik dan kappertjes.

Picknick salade
Picknick salade

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 240 gr krieltjes (met schil )
  • 160 gr komkommer
  • 70 gr augurk
  • 500 gr bloemkool

Ingrediënten voor de dressing

  • 5 el Griekse yoghurt
  • 1 bosje peterselie
  • 1 sjalot
  • 50 gr ansjovis (1 blikje)
  • 1 citroen
  • 2 el karnemelk
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Ik gebruik in deze picknick salade krieltjes met schil, boen ze daarom eerst goed schoon. Halveer ze en halveer opnieuw, zodat er kwarten ontstaan. Kook ze terwijl ze net onder gezouten water staan in 9-10 minuten gaar.

  2. Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes. Zodat het couscous, rijst wordt – dit kun je eventueel in een keukenmachine doen wanneer je lekker snel klaar wilt zijn. Hak de komkommer in blokjes van 0,5 centimeter. Snijd de augurken in plakjes. Zet even alles apart.

  3. Maak de dressing. Hak de sjalot fijn. Doe dan alle ingrediënten voor de dressing in het hakmolentje van de staafmixer en hak tot er een mooie gladde saus ontstaat. Breng verder op smaak met peper en eventueel wat extra zout.

  4. Meng dan alles ingrediënten: de aardappeltjes, komkommer, bloemkool en plakjes augurk door elkaar. Voeg de dressing toe en schep goed om. Doe de picknick salade over in van die leuke weckpotjes, die sluiten goed af wanneer je de salade wilt meenemen. Lekker met vers stokbrood of wraps.

Picknick salade
Picknick salade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in