
Picknick salade met aardappel
Deze is voor de picknick.. lunch op het strand of in het bos. Onderweg in de auto of voor wanneer je iets mee wilt nemen naar een bbq. Natuurlijk hoef je hem niet ergens mee naar toe te nemen, maar door de samenstelling is hij perfect voor dit doel. Deze picknick salade maak je van aardappeltjes, bloemkool en augurkjes. Samen met een groene yoghurt dressing gemaakt met ansjovis, citroen en peterselie heb je een perfecte aanvulling op je bbq. De salade kun je dus gemakkelijk in een bakje of potje stoppen. Je kunt eenpersoons weckpotjes vullen, of een grote pot meenemen. Wat voor jou natuurlijk het handigste is.
Rauwe bloemkool
In de salade gebruik ik rauwe bloemkool. Dat is hartstikke lekker, knapperig en fris. En natuurlijk heel gezond. Je kunt hele kleine roosjes snijden of ze even in een keukenmachine grof malen. De groene dressing maak je lekker snel in het hakmolentje van de staafmixer, omdat je yoghurt toevoegt in plaats van mayonaise en een heel klein beetje olijfolie is de dressing en salade hardstikke gezond. Ben je geen fan van ansjovis of wil je er een vegetarische salade van maken: gebruik dan kappertjes.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 240 gr krieltjes (met schil )
- 160 gr komkommer
- 70 gr augurk
- 500 gr bloemkool
Ingrediënten voor de dressing
- 5 el Griekse yoghurt
- 1 bosje peterselie
- 1 sjalot
- 50 gr ansjovis (1 blikje)
- 1 citroen
- 2 el karnemelk
Zo maak je het
Ik gebruik in deze picknick salade krieltjes met schil, boen ze daarom eerst goed schoon. Halveer ze en halveer opnieuw, zodat er kwarten ontstaan. Kook ze terwijl ze net onder gezouten water staan in 9-10 minuten gaar.
Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes. Zodat het couscous, rijst wordt – dit kun je eventueel in een keukenmachine doen wanneer je lekker snel klaar wilt zijn. Hak de komkommer in blokjes van 0,5 centimeter. Snijd de augurken in plakjes. Zet even alles apart.
Maak de dressing. Hak de sjalot fijn. Doe dan alle ingrediënten voor de dressing in het hakmolentje van de staafmixer en hak tot er een mooie gladde saus ontstaat. Breng verder op smaak met peper en eventueel wat extra zout.
Meng dan alles ingrediënten: de aardappeltjes, komkommer, bloemkool en plakjes augurk door elkaar. Voeg de dressing toe en schep goed om. Doe de picknick salade over in van die leuke weckpotjes, die sluiten goed af wanneer je de salade wilt meenemen. Lekker met vers stokbrood of wraps.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan