![peer en chocoladecake](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2022/02/perentaart-8717.jpg)
Perentaart met chocola
Zin in een makkelijk bakrecept? Dan is deze perentaart met chocola misschien iets voor jou. Peer en chocola zijn meant to be, een goed huwelijk! De zacht zoete smaak van peer is heerlijk in combinatie met de pure smaak van chocola. Je zou eventueel ook nog noten kunnen toevoegen. Deze perencake is heel gemakkelijk om te maken. We gebruiken een cakerecept als basis. Zo eentje die niet kan mislukken. Probeer het zelf maar eens. Meer zin in appel? Dan is dit recept misschien iets voor jou.
![peren voor stoofpeertjes](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2020/11/ingredient-stoofperen-3869.jpg)
![perentaart met chocola](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2022/02/perentaart-8718.jpg)
![Nieuwsbrief icoon](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Ontwerp-zonder-titel-2.png)
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 8 personen
- 200 gr boter (kamertemperatuur)
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 gr suiker
- 4 eieren
- 3 peren
- 80 gr pure chocolade
- Snuf zout
Materiaal
- Taartvorm 23 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Mix de boter met de suiker luchtig. Klop minstens 5 minuten, of totdat hij wit ziet. Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als de vorige is opgenomen. Spatel het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout door het beslag. Giet het beslag in de ingevette bakvorm.
Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in plakjes. Verdeel dit over de cake. Hak de pure chocolade in stukken en verdeel dit over de perentaart.
Bak de perencake in 55 minuten af in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat afkoelen en snijd de perentaart met chocola in punten.
![perencake](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2022/02/perentaart-8722.jpg)
![peer en chocoladecake](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2022/02/perentaart-8717.jpg)
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.