
Perentaart met chocola
Zin in een makkelijk bakrecept? Dan is deze perentaart misschien iets voor jou. Peer en chocola zijn meant to be, een goed huwelijk! De zacht zoete smaak van peer is heerlijk in combinatie met de pure smaak van chocola. Je zou eventueel ook nog noten kunnen toevoegen. Deze perencake is heel gemakkelijk om te maken. We gebruiken een cakerecept als basis. Zo eentje die niet kan mislukken. Probeer het zelf maar eens. Meer zin in appel? Dan is dit recept misschien iets voor jou.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 8 personen
- 200 gr boter (kamertemperatuur)
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 gr suiker
- 4 eieren
- 3 peren
- 80 gr pure chocolade
- Snuf zout
Materiaal
- Taartvorm 23 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Mix de boter met de suiker luchtig. Klop minstens 5 minuten, of totdat hij wit ziet. Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als de vorige is opgenomen. Spatel het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout door het beslag. Giet het beslag in de ingevette bakvorm.
Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in plakjes. Verdeel dit over de cake. Hak de pure chocolade in stukken en verdeel dit over de perentaart.
Bak de perencake in 55 minuten af in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat afkoelen en snijd in punten.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan