Amandelcakejes

Perencakejes

Dit is een superlekker en leuk bakrecept. Deze perencakejes zijn niet alleen heel erg lekker maar ze zien ook zo leuk en feestelijk uit. De peertjes zet je rechtop in het cakebeslag. De cakejes maak je met amandelmeel, het geeft echt een heerlijke smaak aan de cake. Wanneer je wel eens Madeleines hebt gegeten snap je precies wat ik bedoel daarvoor gebruik je namelijk ook amandelmeel. Zo is dit recept ook ontstaan, wanneer ik Madeleines maak zijn ze binnen 15 minuten op. Nou zijn ze versgebakken natuurlijk ook het lekkerste! Deze perencakejes zijn een variant daarop.

Peertjes & topping

Voor de peertjes moet je even op zoek naar de kleinere gevallen. Want hoe kleiner hoe beter het werkt. Je kunt ook een stukje vanaf snijden zodat ze toch mooi rechtop in het cakeje passen. De peertjes kook ik eerst voor, zodat ze lekker zacht zijn wanneer je er in prikt. Zo’n nog harde peer eet toch iets minder lekker. Tot slot kun je er wat chocoladesaus overheen drizzlen of met nootjes strooien, of strooi er wat poedersuiker overheen.

Amandelcakejes
ingredient peren

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 6-8 st.

  • 6-8 kleine peertjes
  • 30 gr bloem
  • 75 gr amandelmeel
  • 1,5 ei
  • 85 + 140 gr suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 60 boter
  • poedersuiker om te serveren
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).

  2. Schil de peren, verwijder de klokhuizen (of laat de klokhuizen zitten en eet er gewoon omheen). Snijd een stukje van de onderkant zodat ze goed blijven staan. Doe de peren in een pan met 1,5 liter water, 140gr suiker en een kaneelstokje. Kook ze in 30 minuten tot ze zacht zijn.

  3. Maak ondertussen het beslag. Klop de boter samen met de overige suiker in een standmixer of mixer tot het heel romig is. Voeg het ei toe. Klop alles goed door en spatel dan de bloem en amandelmeel door het mengsel.

  4. Doe papierenvormpjes in een muffinvorm (vet wanneer je wilt de papierenvormpjes in met boter – doe ik wel altijd) . Verdeel het beslag over de vormpjes. Gebruik niet te veel beslag (tot 1/3 gevuld) anders bubbelt alles er overheen! Zet de peren er in. Bak ze voor ca 30 minuten in de voorverwarmde oven (of tot het beslag gaar is, wanneer je er in prikt met sateprikker komt die er droog uit). Bestrooi de perencakejes voor het serveren met wat poedersuiker. (of die chocoladesaus als je dat lekker lijkt)

    Let op: de peertjes kunnen omvallen door het rijzende cake beslag. Zet ze gewoon weer overeind als dat gebeurd – het gebeurde bij mij ook en kijk hoe leuk ze zijn geworden.

Amandelcakejes
ingredient peren

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in