Menu
Perencake-uit-de-Airfryer-6-6.jpg

Perencake

Ik heb weer een heerlijk cakerecept voor je, namelijk een perencake uit de Airfryer. Een soort gezondere versie van een perencake en gemaakt in de Philips Airfryer. Wij hebben dit recept niet zelf bedacht, maar deze is bedacht door @snoepgezond. Deze perencake past helemaal in het herfst seizoen. Hij is lekker op smaak gebracht met chai kruiden, daar ben ik dol op. Dat geeft een heerlijke kruidige smaak aan de perencake. Deze perencake is een wat gezondere versie. Er gaat yoghurt in en kokosbloesemsuiker. Dus net wat lichter dan een normale cake. Ik heb het recept van Linda een klein beetje aangepast, ik heb namelijk een andere maat bakvorm gebruikt. Dit formaat is perfect voor een klein gezelschap. Lekker om in het weekend te bereiden en met je familie of vrienden op te eten.

Deze perencake past helemaal in het herfst seizoen. Hij is lekker op smaak gebracht met chai kruiden, daar ben ik dol op. Dat geeft een heerlijke kruidige smaak aan de perencake.

Bakken in de Airfryer

In de Philips Premium Airfryer XXL kun je maaltijden voor het hele gezin bereiden, omdat het een lekker groot formaat heeft. Daarnaast heeft deze Airfryer een aantal automatische programma’s. Met slechts 1 druk op de knop maakt de Airfryer je gerecht klaar. Dankzij de Smart Sensing-technologie past hij de temperatuur en bereidingstijd automatisch aan. Je hebt er dus echt geen omkijken meer naar.

1 cake van 20 cm

Ingrediënten voor 1 cake van 20 cm.

  • 125 gr yoghurt
  • 70 gr roomboter (gesmolten)
  • 3 eieren
  • 200 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 70 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 tl chai kruiden
  • 2 (peren)

Ingrediënten voor de crumble

  • 75 gr bloem
  • 50 gr havermout
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 75 gr koude boter
  • 1 tl chai kruiden

Zo maak je het

  1. Meng alle ingrediënten voor de cake (zonder de peer) tot een glad beslag.

  2. Verdeel het beslag over een springvorm van 20 cm.

  3. Schil de peren en snijd in plakjes. Verdeel over het beslag in de vorm.

  4. Meng alle ingredienten voor de crumble in een andere kom en kneed met je handen tot een kruimelig deeg.

  5. Verdeel de crumble over de vorm.

  6. Stel de Airfryer in op 160 graden en bak de perencake in 40-45 minuten gaar. Je kan de perencake ook in de oven maken. Houd dan 50 – 55 minuten aan op 175 graden (boven- en onderwarmte).

Dit bericht is in samenwerking met Philips. Lees hier mijn disclaimer. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan