Pecan vlechtbroodjes

Pecan broodjes (video)

Ben je op zoek naar een heerlijk recept voor Pasen? Dit pecan broodje is een echte klassieker en supermakkelijk om zelf te maken! Vroeger haalden we deze pecan broodjes bij de bakker, maar nu bakken we ze gewoon zelf. En weet je wat? Het is helemaal niet moeilijk!

In deze video laten we je stap voor stap zien hoe je zelf een vers pecan broodje maakt. Perfect voor bij de koffie of thee, maar ook een topper tijdens de paasbrunch. Zelfs als je schoonfamilie op bezoek komt, hoef je je geen zorgen te maken – met dit recept scoor je gegarandeerd punten.

Zelf pecan broodjes maken

Hoewel ze er misschien ingewikkeld uitzien, zijn deze pecan broodjes verrassend eenvoudig te maken. In ongeveer 30 minuten staan ze al op tafel! En je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Kortom, een superleuk en makkelijk recept voor de Paasbrunch.

Pecan vlechtbroodjes
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 10 st.

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 40 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 40 gr bruine basterdsuiker
  • 3 tl kaneel
  • 100 gr pecannoten
  • 1 ei (om te bestrijken)
Direct in je mandje bij:
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

  2. Laat de bladerdeeg alvast ontdooien.

  3. Doe de roomboter, de basterdsuiker, de pecannoten en het kaneel in een hakmolen en hak dit fijn. Bewaar nog wat pecannoten voor de garnering.

  4. Maak aan de onder,- en bovenkant van het bladerdeeg inkepingen. Snij vervolgens beide zijkanten in dunne reepjes. Leg een eetlepel van het pecannoten mengsel in het midden van het bladerdeeg.

  5. Vouw de boven,- en onderkant van het bladerdeeg naar binnen. Vouw vervolgens de reepjes bladerdeeg over elkaar heen, als een vlecht.

  6. Klop het ei los en bestrijk de broodjes met het eigeel.

  7. Bak de pecan broodjes 20 tot 25 minuten af in de oven, totdat ze goudbruin zijn.

Pecan broodjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden