fbpx
Menu

Gezonder genieten: Peanutbutter bananabread – video recept

Yum, dit peanutbutter bananabread is voor mij het perfecte gezonde tussendoortje. Als je deze op zondag maakt, kun je er de rest van de week van genieten. Dit peanutbutter bananabread recept  is lekker als tussendoortje, bij de koffie of voor in de lunchtrommel mee naar werk of school. Het kost je slechts 5 minuten aan voorbereidingstijd, dan zet je het peanutbutter bananabread even een uurtje in de oven en klaar ben je. Fijn toch?

Snel & makkelijk!

Om het mezelf nog makkelijker te maken, gebruik ik mijn eigen bananabread bakmix. Alle droge ingrediënten zitten al afgewogen in het pakje, dus ik hoef alleen de verse ingrediënten toe te voegen. Ik hoef dus niet meer na te denken over de hoeveelheden, superhandig! En hoe leuk is het dan om toch je eigen twist te geven aan dit bananabread recept? Nu voeg ik pindakaas en chocolade toe, maar hij is ook heel lekker met noten en kokos bijvoorbeeld, of juist met blauwe bessen. Met deze mix kan je alle kanten op.

Bekijk de video

Ik heb dit recept voor jullie gefilmd. Bekijk hier de video:

Hoe bewaar je dit?

Ik krijg vaak de vraag hoe je bananabread het beste kunt bewaren. Je kunt het maximaal 3 dagen buiten de koelkast bewaren, verpakt in aluminiumfolie. Maar je kunt het ook heel goed invriezen. Snijd het alvast in plakjes, vries ze in en haal er iedere dag een plakje uit om mee te nemen naar kantoor. Handig toch?

voor 1 cake (24 cm)

Ingrediënten

  • 1 x Uit Pauline's Keuken bananabread mix
  • 3 eieren
  • 4 rijpe bananen
  • 75 gr pindakaas
  • 50 gr pure chocoladestukjes
  • 60 gr dadels

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
    Pureer 3 bananen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer. Heb je geen staafmixer, prak de bananen dan met een vork en hak de dadels fijn met een mes.

  2. Mix de eieren en de pindakaas doorheen. Voeg de bakmix toe en spatel dit door het beslag. Voeg de chocoladestukjes toe en meng kort. 

  3. Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 24 cm. Halveer de 4e banaan en leg deze bovenop het bananabread.

  4. Bak het bananabread in 55 – 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Het bananabread is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. 

    Liever een bananabread recept from scratch? Klik dan hier.

Mijn bakmixen zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn en de Albert Heijn online shop. Heb jij ze al gespot? Welke is jouw favoriet?

Ps. Staan ze niet bij jou in de winkel? Vraag er vooral naar bij de klantenservice!

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

  • Sunanda Eckardt
    16 augustus 2019 om 22:39

    Hoi hoi, Ik zou deze graag een keer willen maken, alleen heb ik helaas alleen een klein elektrisch oventje. Kan ik hem hierin ook bereiden? Ik hoor het graag, Groetjes!

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 augustus 2019 om 08:52

    Yes dat kan zeker. Ik denk wel dat hij dan misschien iets langer in de oven moet, maar dat is een kwestie van even goed in de gaten houden.

    Beantwoorden
  • Regina van den Berg- van Rooyen
    3 juni 2019 om 10:49

    Beste Pauline, Voor het eerst heb ik jouw bananenbrood gebakken. Op het pak staat niet op welke temperatuur het in de oven gebakken moet worden. Er staat, het bananenbrood in 55- 60 minuten goudbruin bakken in de voorverwarmde oven. In mijn heteluchtoven heb ik het in 55 minuten gebakken op 175 graden. Het kwam er vrij donker en droog uit. Ik neem aan dat ik het toch niet in een voorverwarmde, afkoelende oven had moeten bakken? Het zou enorm handig zijn toch bij de ingrediënten op het pak, de bak temperatuur voor heteluchtoven of gewone oven te vermelden. Fijn als je wilt reageren. Bij voorbaat dank. Hartelijke groet, Regina

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 juni 2019 om 20:21

    Staat er wel hoor! Eerste zin. 175 graden boven en onderwarmte. Kies je voor hetelucht dan moet je 160 graden aanhouden :)

    Beantwoorden
  • Joke Uijt de Boogaardt
    21 mei 2019 om 11:35

    Pauline kun je dit ook met boekweit meel maken en zo ja hoeveel gram heb je dan nodig? Ik heb een granen allergie.

    Beantwoorden
  • MessA
    8 april 2019 om 16:42

    Superlekker!

    Beantwoorden
  • Madelon Allemekinders
    25 februari 2019 om 20:59

    Ja! De bakmix gevonden 😁 Morgen ga ik de bananabread uitproberen...lijkt me heerlijk. En wat is de verpakking mooi geworden. Echt een tof product, om zo te zien. Nu de inhoud nog 😉 Wordt vervolgd...

    Beantwoorden
  • Annika
    26 februari 2019 om 12:57

    Dank je wel! Veel bakplezier gewenst!

    Beantwoorden
  • Laura Leusman
    21 februari 2019 om 00:06

    Hi! Kan ik de dadels ook vervangen voor iets anders? 😁

    Beantwoorden
  • Annika
    22 februari 2019 om 16:20

    Je kunt ze ook achterwege laten :)

    Beantwoorden
  • Vivian
    17 februari 2019 om 15:35

    Heb vandaag toevallig met m'n zoontje van 2,5 de carrot cake gebakken. M'n zoontje heeft hem nog niet geproefd, zelf kon ik natuurlijk niet wachten toen hij uit de oven kwam...yummie!! Heel handig om snel een verantwoordere snack te hebben.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen