patatje stoofvlees

Patatje stoofvlees

Dit is een heel lekker recept voor een Patatje stoofvlees. Wij maakten dit recept met ketjap waardoor het stoofvlees naast lekker hartig ook een zoetige smaak krijgt. Heb je nog nooit eerder stoofvlees gemaakt? Let er dan op dat je het vlees goed aanbakt en dat je genoeg tijd hebt om het vlees te stoven. Stoven duurt tussen de 2,5 en 3 uur. Die tijd heb je echt nodig, na 1,5 uur is het echt nog niet lekker. Doe dit op zo laag mogelijk vuur, gebruik eventueel (als je dat hebt) een vlamverdeler, die zorgt er voor dat de vlammen getemperd worden. Bekijk tussendoor of er nog voldoende vocht in de pan aanwezig is, zorg dat het vlees onder het vocht staat. Geef er lekkere knapperig gebakken patat bij en geniet van je patatje stoofvlees.
patatje stoofvlees
patatje stoofvlees

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 porties patat
  • 500 gr runderiblappen
  • 4 uien
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 2 tenen knoflook
  • 300 ml rundvleesbouillon
  • 50 ml ketjap manis
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 takjes peterselie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog. Bestrooi royaal met zout en peper en snijd in stukken van ongeveer 3 centimeter. Verhit olijfolie en boter in de pan en bak het vlees rondom bruin. Doe dit eventueel in meerdere fasen. Haal het vlees uit de pan, maak de pan niet schoon tussendoor.

  2. Haal de schil van 2 uien en snijd fijn. Maak de bleekselderij en wortel schoon, snijd de bleekselderij in ringetjes en de wortel in plakjes. Verhit eventueel nog wat extra olijfolie in de pan en voeg de ui en bleekselderij en wortel toe, bak 4-5 minuten op laag vuur. Pers de knoflook er boven uit en bak 1-2 minuten mee.

  3. Leg het vlees terug in de pan, schenk de ketjap manis en de bouillon erbij. Steek de blaadjes laurier er tussen en breng aan de kook. Zet daarna het vuur zo laag mogelijk, doe de deksel op de pan en sudder het vlees in 2,5 – 3 uur gaar.

  4. Bereid vlak voordat het stoofvlees klaar is de patat zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de overgebleven uien in ringen. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de uiringen in 15 minuten goudbruin.

  5. Hak de peterselie fijn. Serveer de patat met het stoofvlees en garneer met de peterselie en goudbruine uiringen.

patatje stoofvlees
patatje stoofvlees

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (70 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in