Menu
DSC_0045-1-710x380.jpg

Pastinaak frieten uit de oven

Ik ben dol op frieten, het liefst van aardappelen die ter plekke gesneden worden. En met een lekkere klodder mayonaise maak je mij helemaal blij. Ik heb ooit in Brussel gewoond en op de hoek van mijn straat zat een wereld beroemde friet kot, zo heet dat daar. Het schijnt dat Mick Jagger er zelfs voor omreed, of zijn chauffeur dan. Het was er altijd druk, maar de frieten waren zeker het wachten waard, want oh boy wat waren die lekker.

Maar naast frieten van aardappelen maak ik tegenwoordig ook vaak gezonde frieten. De zoete aardappel patattekes zijn niet aan te slepen hier, maar wist je dat je ook lekkere frietjes van pastinaak kunt maken. Pastinaak is een wortel en heeft een iets zoetige smaak, net als de zoete aardappel zeg maar. Daarom vind ik het lekker om de pastinaak frieten extra goed te kruiden. De friet wordt in de oven gegaard en dat is extra gezond. Hoe dunner je ze maakt, hoe knapperiger ze worden. Ik vind het zelf niet erg als ze een beetje zacht van binnen zijn, dat vind ik bij gewone patat ook het lekkerste.

Ingrediënten voor 4 personen
3 st. pastinaak
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Was de pastinaak grondig en verwijder oneffenheden met een mesje.

Snij de pastinaak in gelijkmatige repen van ongeveer een 0,5 cm dikte.

Besprenkel het geheel met olijfolie en breng de pastinaak frieten royaal op smaak met peper en zout.

pastinaak frieten

Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak ze in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Hou het tussentijds even in de gaten. Worden de frieten te donker, dek het geheel dan af met een velletje aluminium folie.

Serveer de pastinaak frieten als bijgerecht met mayonaise.

pastinaak frieten

PS Hoe stom kan je zijn om het etiketje op het bakje te laten en het dan ook nog presteren om die kant naar voren te plaatsen.

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan