Groentefriet van Pastinaak
Tegenwoordig kan je in de meeste supers groentefriet kopen. Yes. Je hebt ze van zoete aardappel (blijft mijn favo), wortel, knolselderij en pastinaak. Die groentefrietjes zijn heel gemakkelijk te bereiden in de airfryer of oven. Maar zelf groentefriet maken is ook appeltje eitje. En dan kan je ook zelf de gewenste dikte snijden. Ik houd namelijk het meest van dikke frieten, crispy aan de buitenkant en zacht en fluffy van binnen. Ik maakte ze deze keer van pastinaak. Deze wortel heeft een iets zoetige smaak en daarom voegde ik lekker veel knoflook, zout en rozemarijn toe. Erbij serveerde ik mijn 60 seconden aioli. Echt een aanrader.
Groentefriet uit de airfryer
Ik maakte de groentefriet nu in de Airfryer, dan zijn ze in 10 minuten klaar. Maar in de oven kan ook, dan hebben ze een half uurtje nodig. Ook fijn voor bij je valentijnsdiner. Gaan jullie het nog vieren? Wij niet. Ik heb niet zo heel veel met Valentijnsdag. Vroeger vond ik het wel leuk. Ik heb wel eens bloemen gekregen en kaartjes waarvan ik de afzender niet wist. Toen ik er een hele poos later achter kwam wie de afzender was, was ik toch enigszins teleurgesteld. Want dit was niet diegene op wie ik een crush had. Off course! Maar een fijn dinertje op tafel zetten kan natuurlijk altijd, wat dat betreft is het voor Maurits iedere dag Valentijnsdag. Lucky him. En dat is geheel wederzijds..
Ingrediënten vor 4 personen
4 st. pastinaak
1 teentje knoflook
Takje rozemarijn
2 el olijfolie
Zout
Aioli (recept)
Zo maak je het
Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Bak je ze in de oven, verwarm de oven dan voor op 200 graden (hete lucht).
Schil de pastinaken en snijd ze in dikke repen. Doe de pastinaak friet in een kom.
Hak de rozemarijn en de knoflook fijn en voeg dit samen met de olie bij de groentefriet. Hussel even om.
Bak de pastinaak friet in 8 tot 10 minuten goudbruin in de Airfryer. Of verdeel ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in 30 minuten gaar. Draai ze halverwege om.
Garneer de groentefriet met wat zout en serveer ze met je zelfgemaakte aioli.
Dit recept is Voedselzandloper proof.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in