Pastasalade met pesto
Dit is een lekker en makkelijk recept voor pastasalade met pesto. Zo eentje die altijd kan. Als snelle lunch, als maaltijdsalade in de avond of als bijgerecht bij de barbecue. Nothing fancy maar wel gewoon heel lekker. Als we een restje pasta over hebben, maken we er meestal snel een koude pastasalade van. Maar we breken er ook gewoon een nieuwe zak pasta voor aan. Dit recept is heerlijk maar deze pastasalade met tonijn moet je ook echt een keer proberen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 225 gr farfalle
- 100 gr pesto (recept)
- 125 gr zongedroogde tomaatjes
- 100 gr olijven
- 75 gr rucola
- 2 bollen mozzarella
- 1 rode ui
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de pasta gaar in ruim water met zout. Giet af en roer meteen de pesto er doorheen.
Snijd de rode ui in halve ringen. Voeg dit bij de pasta. Voeg ook de rucola, de zongedroogde tomaatjes en de olijven toe.
Breng de pastasalade op smaak met wat peper en zout. Scheur tot slot de mozzarella in stukken en verdeel dit over de pastasalade.
Serveer meteen of bewaar het tot gebruik in de koelkast. PS ook handig om de restjes de volgende dag mee te nemen naar je werk als lunch.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in