Menu
pastalade-met-pesto.jpg

Pastasalade met pesto

Dit is een lekker en makkelijk recept voor pastasalade met pesto. Zo eentje die altijd kan. Als snelle lunch, als maaltijdsalade in de avond of als bijgerecht bij de barbecue. Nothing fancy maar wel gewoon heel lekker. Als we een restje pasta over hebben, maken we er meestal snel een koude pastasalade van. Maar we breken er ook gewoon een nieuwe zak pasta voor aan. Dit recept is heerlijk maar deze pastasalade met tonijn moet je ook echt een keer proberen.

Ingrediënten voor 4 personen
225 gr farfalle (of een andere pasta)
100 gr pesto
125 gr zongedroogde tomaatjes
100 gr olijven (ik nam een mix van groen en zwart)
75 gr rucola
1 bol mozzarella
1 rode ui
Peper en zout

Zo maak je het
Kook de pasta gaar in ruim water met zout.

Giet af en roer meteen de pesto er doorheen.

Snijd de rode ui in halve ringen. Voeg dit bij de pasta.

Voeg ook de rucola, de zongedroogde tomaatjes en de olijven toe.

Breng de pastasalade op smaak met wat peper en zout.

Scheur tot slot de mozzarella in stukken en verdeel dit over de pastasalade.

Serveer meteen of bewaar het tot gebruik in de koelkast.

PS ook handig om de restjes de volgende dag mee te nemen naar je werk als lunch.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan