Pasta ovenschotel met pompoen en spinazie
Vandaag een lekkere vegetarische pasta ovenschotel met pompoen waarbij je het vlees hé-le-maal niet mist. Het is een lekkere najaarsvariant geworden met pompoen en spinazie. De zoete smaak van de pompoen had een tegenhanger nodig. Door crème fraîche met wat roquefort te mengen krijg je een soort van bechamelachtige saus. Natuurlijk niet hetzelfde, maar het heeft in dit geval een zelfde soort functie. Het zorgt voor een heerlijk romige smaak. Leg er bovenop nog wat plakjes brie en garneer met wat verse kruiden en pompoenpitten en je hebt een hele lekkere verrassende vegetarische ovenschotel. Bekijk hier alle andere recepten uit de oven.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr pasta
- 400 gr pompoen
- 400 gr spinazie
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 100 gr brie
- 120 gr roquefort
- 200 ml crème fraîche
- 2 el pompoenpitten (of walnoten)
- 4 takjes basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) en 180 graden (hetelucht).
Snijd de schil van de pompoen en snijd de pompoen vervolgens in blokjes van 1,5 cm. Breng water met zout aan de kook, voeg de pasta en pompoenblokjes toe. Kook ze 8-10 minuten tot de pasta gaar is.
Meng in een kom de roquefort met de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta en pompoenstukjes af en schep het crème fraîche-mengsel er door heen. Zet even apart.
Snipper ondertussen de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Doe alles (pasta en pompoenblokjes en spinazie) over in de ovenschaal. Snijd de brie in plakken, leg bovenop de pasta en zet 15-20 minuten in de oven (of tot de brie begint te smelten). Garneer de pasta ovenschotel met pompoen met de pompoenpitten, de blaadjes basilicum en maak af met wat extra olijfolie
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in