fbpx
Menu

Pasta ovenschotel met pompoen en spinazie

Vandaag een lekkere vegetarische pasta ovenschotel waarbij je het vlees hé-le-maal niet mist. Het is een lekkere najaarsvariant geworden met pompoen en spinazie. De zoete smaak van de pompoen had een tegenhanger nodig. Door crème fraîche met wat roquefort te mengen krijg je een soort van bechamelachtige saus. Natuurlijk niet hetzelfde, maar het heeft in dit geval een zelfde soort functie. Het zorgt voor een heerlijk romige smaak. Leg er bovenop nog wat plakjes brie en garneer met wat verse kruiden en pompoenpitten en je hebt een hele lekkere verrassende vegetarische ovenschotel.

Pompoenpitten

Die pompoenpitten kun je of kopen of heel nowaste uit je eigen pompoen halen. Het is dan wel even een klein klusje om al die pompoenvezels van de pitten af te wassen. Rooster ze even kort in een droge koekenpan voor extra lekkere smaak. Wanneer je niet zo’n fan bent van pompoenpitten dan kun je ze vervangen voor walnoten of pijnboompitten. Dat is beiden heel wat anders, maar wel heel lekker in deze pasta ovenschotel.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr pasta
  • 400 gr pompoen
  • 400 gr spinazie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr brie
  • 120 gr roquefort
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 el pompoenpitten (of walnoten)
  • 4 takjes basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) en 180 graden (hetelucht). 

  2. Snijd de schil van de pompoen en snijd de pompoen vervolgens in blokjes van 1,5 cm. Breng water met zout aan de kook, voeg de pasta en pompoenblokjes toe. Kook ze 8-10 minuten tot de pasta gaar is.

  3. Meng in een kom de roquefort met de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper. 

  4. Giet de pasta en pompoenstukjes af en schep het crème fraîche-mengsel er door heen. Zet even apart.

  5. Snipper ondertussen de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout. 

  6. Doe alles (pasta en pompoenblokjes en spinazie) over in de ovenschaal. Snijd de brie in plakken, leg bovenop de pasta en zet 15-20 minuten in de oven (of tot de brie begint te smelten). Garneer de pasta ovenschotel met de pompoenpitten, de blaadjes basilicum en maak af met wat extra olijfolie

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

3 reacties

  • Sandy
    15 november 2019 om 20:18

    Erg lekker! En nog makkelijk te maken ook. :)

  • Annika
    12 november 2019 om 14:28

    Yes!

  • Anne
    12 november 2019 om 08:23

    Dit klinkt super goed! Ik sla hem op, dan kan ik hem binnenkort maken.

Reactie plaatsen