
Pasta met venkel en zalm
Soms heb je van die combinaties die gewoon kloppen – en venkel en zalm is er daar eentje van. Daarom zijn we ook zo dol op deze pasta met venkel en zalm!
De zachte anijssmaak van venkel past perfect bij de rokerige, volle smaak van (warmgerookte) zalm. En in combinatie met een romige citroensaus en tagliatelle is dit echt een heerlijk gerecht voor een doordeweekse avond. Makkelijk, snel en boordevol smaak!
Pasta met venkel en warmgerookte zalm
De saus maken we op basis van kookroom, frisse citroenrasp en een beetje dille. De venkel bakken we zachtjes aan met ui en knoflook, zodat de smaken goed naar voren komen. De zalm roeren we er op het laatste moment door, zodat hij lekker sappig blijft.
Deze pasta is zo’n gerecht dat je in een half uurtje op tafel zet, maar waar het hele gezin blij van wordt. Serveer met een frisse groene salade en je hebt een complete maaltijd!



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr tagliatelle
- 300 gr warmgerookte zalm
- 2 st. venkel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Sap + rasp van een halve citroen
- 225 ml kookroom
- 5 gr verse dille
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat in water met zout.
Verwijder het groen van de venkelknollen en verwijder het hart. Dit zit op dezelfde plek als bij witlof. Snij het driehoekje er aan de onderkant uit. Snijd of schaaf de venkel vervolgens in dunne plakjes.
Hak de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg vervolgens de venkel toe en bak dit gedurende 6-8 minuten mee, totdat de venkel zacht geworden is.
Voeg de kookroom toe. Voeg ook het sap en de rasp van een halve citroen toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en de gehakte dille.
Voeg de gekookte pasta bij de saus en meng het geheel door elkaar. Verdeel de warmgerookte zalm over de venkelpasta. Serveer meteen.
Variatietips
- Kun je geen warmgerookte zalm vinden in de supermarkt? Gerookte zalm (koud) of gebakken garnalen werken ook heel goed in dit gerecht.
- Liever vega? Vervang de zalm door gebakken paddenstoelen of extra venkel voor een vegetarische versie.
- Extra bite? Strooi wat geroosterde pijnboompitten of amandelschaafsel over de pasta.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in