
Pasta met Parmezaanse kaas
Er is eigenlijk maar één ding dat ik (en Annika ook) mis tijdens mijn zwangerschap, of eigenlijk 2. Dat is de pasta met Parmezaanse kaas van Napoli en prosciutto. Napoli is mijn “go to” restaurant in Haarlem. Ik kom hier regelmatig. Het is zoals de naam je al doet vermoeden een Italiaan. Het interieur is er enigszins gedateerd maar het eten is er fantastisch. Eigenlijk bestel ik altijd hetzelfde. Vooraf Antipasti met lekkere prosciutto, salami, verse mozzarella en carpaccio en als hoofdgerecht de Pasta Parmigiani. Deze pasta wordt gemaakt in een met whiskey geflambeerde Parmezaan. Yes een hele kaas van ruim 50 kilo wordt op een trolley naar je tafeltje gereden en ter plekke zetten ze de fik erin. Door de whiskey gaat de Parmezaan smelten. Vervolgens gaat er een heel bord pasta in de kaas en deze wordt uitvoerig geroerd. Wat je dan overhoudt is een spaghetti met mega veel Parmezaanse kaas. Ik hou er zo van.
Maar die mag ik nu dus niet vanwege de whiskey. De laatste keer dat ik bij Napoli at, bestelde ik met enige schaamrood op mijn kaken, een pizza Hawaii met salami. Maar toch kreeg ik die pasta met Parmezaanse kaas niet uit mijn hoofd. Dus maakte ik thuis een zwangerproof versie, zonder alcohol. Echt simpeler kan het bijna niet. Weet je wat het geheim is van deze saus? Dat vertel ik je graag. Ik voeg namelijk wat zetmeelrijk kookvocht van de pasta toe aan de saus en hierdoor krijg je een hele lekkere romige kaassaus. Is toch anders dan gewoon spaghetti met een lading Parmezaan. Probeer het zelf maar.
Ingrediënten voor 4 personen
300 gr spaghetti
2 teentjes knoflook
0,5 chilipeper (of een hele als je van pittig houdt)
75 gr Parmezaanse kaas
25 gr roomboter
2 kopjes kookvocht
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Kook de spaghetti gaar in ruim water met zout. Let op, gooi het kookvocht niet weg.
Hak de knoflook en de chilipeper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Voeg de gekookte spaghetti en de roomboter bij de knoflook.
Voeg nu de Parmezaanse kaas en 2 kopjes kookvocht toe en meng de spaghetti goed door elkaar. Het is de bedoeling dat er door het kookvocht een sausje ontstaat.
Breng de pasta met Parmezaanse kaas verder op smaak met wat peper en zout en garneer met wat vers gehakte peterselie.
Serveer meteen.
PS wil je graag wat extra groente toevoegen? dan zou ik champignons en/of spinazie meebakken.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan