Menu
pasta-gewokte-garnalen-5446.jpg

Pasta met garnalen

Deze pasta met garnalen is een beetje een fusion recept. Ik mix namelijk 2 keukens met elkaar, de Italiaanse en de Aziatische. Yes! Dat is misschien vloeken in de kerk, laat de Italianen het maar niet horen, maar het resultaat is echt heerlijk. Ik heb de garnalen gewokt met een marinade van sojasaus, gember, chili en knoflook. Typisch oosterse smaken. Maar ik serveer het dus met pasta en spinazie. Als je liever in de oosterse hoek blijft, kan je er ook noedels bij serveren natuurlijk. Maar probeer het zelf maar eens, het is echt heel lekker.

Sojasaus minder zout

Het fijne van sojasaus is dat het echt een smaakbom is. De sojabonen worden gefermenteerd en daardoor krijgt de saus haar unieke volle smaak. Er gaan slechts 4 ingrediënten in de Japanse sojasaus van Kikkoman: sojabonen, tarwe, zout en water. Helemaal natuurlijk dus. In dit recept heb ik sojasaus met een groene dop gebruikt. Deze bevat minder zout. Naast het flesje met de groene dop, heb je ook nog sojasaus met een rode dop (de traditionele) en een flesje met een blauwe dop (glutenvrije sojasaus). De minder zout vind ik lekker in recepten met vis en schaaldieren omdat die al wat zoutigs van zichzelf hebben.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr grote garnalen
  • 300 gr spaghetti (of noedels)
  • 400 gr spinazie
  • 250 ml kookroom
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Marinade

  • 2 el Kikkoman sojasaus (minder zout)
  • 1 el gembersiroop
  • Sap van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Maak een marinade van alle ingrediënten. Pel de garnalen en maak ze schoon (of vraag je visboer dit te doen) en leg ze in de marinade. Hoe langer ze staan, des te lekkerder ze worden.

  2. Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat.

  3. Verhit een wok op middelhoog vuur en bak de garnalen (incl. de marinade) rondom aan. De garnalen zijn klaar als ze van kleur veranderen. Haal ze uit de pan en leg apart. Maak de pan niet schoon.

  4. Voeg de room bij de overgebleven marinade en roer even om. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat alle spinazie geslonken is.

  5. Doe de gewokte garnalen terug in de pan en voeg ook de pasta toe. Roer even om en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout. Serveer de pasta met garnalen meteen.

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan