Pasta met aubergine
Zin in een lekker pasta recept? En een keer wat anders dan je klassieke pasta bolognese. Maak dan deze pasta met aubergine en salsa verde. Het is een heerlijk vega recept en nog lekker snel gemaakt ook. Je hebt alleen wat geduld nodig met de aubergines. De aubergine snijd je eerst in dikke plakken en dan opnieuw in mooie repen. Daarna bak je ze, samen met wat gedroogde oregano, in een pan met wat olijfolie. Heel lekker! . Maar net als met alles wat je in een pan bakt, ze worden niet bruin wanneer je ze op elkaar stapelt. Kortom je moet de repen wat ruimte geven. Er kan dus maar een enkele laag in de koekenpan en daarom ben je er wel eventjes mee bezig. Geeft niets de rest, een kruiden dressing van verse kruiden en kappertjes, heb je dan weer zo in elkaar gedraaid. Het geeft een lekker zurige smaak aan het gerecht en samen met wat snippers parmezaanse kaas voeg je ook nog iets romigs toe. Een perfect gerecht voor doordeweeks.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten
- 400 gr volkoren spaghetti
- 3 aubergines
- 15 gr blad peterselie (verse)
- 3 el kappertjes
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el Parmezaanse kaas (geraspt )
- 15 gr basilicum (verse)
- 3 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
- 4 el olijfolie
Topping
- Parmezaanse kaas
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de pasta in gezouten water (het water moet naar de Noordzee smaken).
Snijd aubergines in plakken van ca 1cm, en daarna in repen van ca 1cm breed. Doe olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de aubergine repen met oregano en bak ze rondom bruin. Waarschijnlijk moet je dit in fasen doen. Leg de repen die gebakken zijn tijdelijk op een bord.
Voor de salsa verde hak je de verse kruiden en kappertjes fijn. Doe olijfolie, witte wijnazijn, kappertjes en verse kruiden in een kommetje. Breng op smaak met zout, peper en 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas.
Giet de pasta af. Doe alle aubergines terug in de koekenpan en voeg de pasta toe. Overgiet met de salsa verde. Verdeel over de borden en garneer met snippers Parmezaanse kaas.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in