Pasta met aubergine

Pasta met aubergine

Zin in een lekker pasta recept? En een keer wat anders dan je klassieke pasta bolognese. Maak dan deze pasta met aubergine en salsa verde. Het is een heerlijk vega recept en nog lekker snel gemaakt ook. Je hebt alleen wat geduld nodig met de aubergines. De aubergine snijd je eerst in dikke plakken en dan opnieuw in mooie repen. Daarna bak je ze, samen met wat gedroogde oregano, in een pan met wat olijfolie. Heel lekker! . Maar net als met alles wat je in een pan bakt, ze worden niet bruin wanneer je ze op elkaar stapelt. Kortom je moet de repen wat ruimte geven. Er kan dus maar een enkele laag in de koekenpan en daarom ben je er wel eventjes mee bezig. Geeft niets de rest, een kruiden dressing van verse kruiden en kappertjes, heb je dan weer zo in elkaar gedraaid. Het geeft een lekker zurige smaak aan het gerecht en samen met wat snippers parmezaanse kaas voeg je ook nog iets romigs toe. Een perfect gerecht voor doordeweeks. 

Pasta met aubergine
Pasta met aubergine

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten

  • 400 gr volkoren spaghetti
  • 3 aubergines
  • 15 gr blad peterselie (verse)
  • 3 el kappertjes
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el Parmezaanse kaas (geraspt )
  • 15 gr basilicum (verse)
  • 3 tl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • 4 el olijfolie

Topping

  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  1. Kook de pasta in gezouten water (het water moet naar de Noordzee smaken). 

  2. Snijd aubergines in plakken van ca 1cm, en daarna in repen van ca 1cm breed. Doe olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de aubergine repen met oregano en bak ze rondom bruin. Waarschijnlijk moet je dit in fasen doen. Leg de repen die gebakken zijn tijdelijk op een bord. 

  3. Voor de salsa verde hak  je de verse kruiden en kappertjes fijn. Doe olijfolie, witte wijnazijn, kappertjes en verse kruiden in een kommetje. Breng op smaak met zout, peper en 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas. 

  4. Giet de pasta af. Doe alle aubergines terug in de koekenpan en voeg de pasta toe. Overgiet met de salsa verde. Verdeel over de borden en garneer met snippers Parmezaanse kaas. 

Pasta met aubergine
Pasta met aubergine

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Spaghetti Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (4 stemmen)

26 maart 2019


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in