Pasta al Limone

Pasta al Limone

Zin in een lekker makkelijk pasta recept? Dan moet je deze pasta al limone eens proberen. Dat is niets anders dan spaghetti met citroensaus en veel Parmezaan. Super simpel, snel klaar en vooral heel erg lekker. Je hebt slechts een handvol ingrediënten nodig. Deze pasta is heerlijk met vers gebakken kabeljauw of een stukje zalm. Wil je extra groente toevoegen? Voeg dan wat spinazie toe.

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr spaghetti
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 200 ml room
  • 40 gr Parmezaan
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Kook de pasta gaar in ruim water met zout.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een pan met olijfolie, zorg dat de ui niet kleurt. Laat het vuur zacht staan.

  3. Voeg de sap en de rasp (alleen het gele gedeelte van de schil) van de citroen toe. Blus het geheel af met de room.

  4. Giet de gekookte pasta in de pan en meng het geheel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pasta rijkelijk met Parmezaan.

    Lekker met een frisse salade erbij.

Pasta al Limone

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (33 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Italiaanse recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in