Partybrood met prosciutto

Partybrood met prosciutto en taleggio

Dit partybrood met prosciutto en taleggio zet je in mum van tijd op tafel. Het is een supersimpel recept, maar helemaal partyproof. Ik hou van dit soort recepten. Makkelijk om te maken, weinig ingrediënten, maar met een groots resultaat. Dit partybrood staat supergezellig op de borreltafel. Het enige wat je nodig hebt is een afbakbrood, lekkere prosciutto en taleggio en wat salie om het verder op smaak te brengen. Maar je kunt natuurlijk allerlei ingrediënten gebruiken. Wat dacht je van mozzarella en pesto? Of brie en ham of spek? Of chorizo en kaas? Er zijn allerlei mogelijkheden met dit partybrood.

Dit partybrood kost je nog geen 15 minuten. Ook altijd handig als je ineens mensen over de vloer krijgt. Ik heb zelf altijd wel een afbakbrood in huis. Voor dit soort gelegenheden. En kaas heb ik eigenlijk altijd in huis en ook altijd wel iets van vleeswaren zoals prosciutto of chorizo. Dus dan is dit partybrood zo gemaakt. Wat is jouw favoriete feestrecept? Laat het weten in de comments, dat vinden we leuk.

Ingrediënten voor 1 brood
1 afbakstokbrood
Olijfolie
1 teentje knoflook
Peper
180 gr taleggio
100 gr prosciutto
10 gr salie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Snijd het afbakstokbrood voor tweederde in, snijd het niet helemaal door.

Hak de knoflook fijn en meng dit met de olijfolie en peper.

Smeer met een kwastje het brood in met de knoflookolie.

Verdeel de taleggio, prosciutto en salie tussen de plakjes brood.

Bak het partybrood in 8-10 minuten goudbruin. Serveer meteen.

Partybrood met prosciuttoPartybrood met prosciuttoPartybrood met prosciutto

 

BewarenBewaren

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in